Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου Πατρών - Απόψε και το πρωί χοροστατεί ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος

Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Νικολάου Πα...

Στις 11 το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί και Θεία Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό

Ο Άγιος Νικόλαος ο θαυματουργός, προστάτης των ναυτικών, γιορτάζει ως γνωστόν στις 6 Δεκεμβρίου κάθε έτους, από την Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία μας.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ομώνυμος ιερός ναός, στο τέρμα της κεντρικής οδού Αγ. Νικολάου όπου η διήμερη θρησκευτική πανήγυρη ξεκίνησε και περιλαμβάνει απόψε Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00 πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και ιερά αγρυπνία στις 22.00 όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα την Τρίτη 6/12 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ενώ στις 11 το πρωί θα τελεστεί Θεία Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό που έχει για φύλακα και προστάτη του τον δημοφιλή και αγαπητό Άγιο Νικόλαο.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης, στις 18.00 με τον εσπερινό όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

Πλήθος πιστών αναμένεται να περάσει από το ναό για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Νικολάου καθώς και ιερό τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου.

Ο Άγιος Νικόλαος έζησε από το 270 μ.Χ. έως τις 6 Δεκεμβρίου 343, είναι άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης αλλά και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στα Μύρα της Λυκίας, γι' αυτό και αναφέρεται και ως Νικόλαος των Μύρων ή Νικόλαος του Μπάρι στη Δύση καθώς στο Μπάρι βρίσκονται τα οστά του.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις