Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

"Ξεψαχνίζουν" τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου μετά τον θάνατο της 41χρονης-Άλλα 4 περιστατικά-Πού θα χειρουργούνται οι ασθενείς

"Ξεψαχνίζουν" τα χειρουργεία τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης μιλά στο thebest.gr

Μετά το τραγικό συμβάν του θανάτου της 41χρονης γυναίκας στη ΜΕΘ του Ρίου , ύστερα από επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, γίνεται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ο παράγοντας που οδήγησε στον θάνατό της. 'Όπως αναφέρει στο thebest.gr o υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης , εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώσει τον αιτιολογικό παράγοντα, που προκάλεσε μετεγχειρητικές επιπλοκές σε 5 ασθενείς συνολικά, μαζί με την περίπτωση της γυναίκας που κατέληξε, διαφορετικής βαρύτητας ωστόσο το καθένα.

Η μια περίπτωση παρακολουθείται στο Ρίο και οι άλλες τρεις, όπως διευκρινίζει ο κ. Κωστακιώτης ήταν πιο ελαφριές και ήδη οι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ το ενδεχόμενο οι επιπλοκές να προήλθαν από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη είναι χαμηλά στον "πίνακα" των πιθανών αιτίων, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί, ενώ  εξετάζεται πλήθος παραγόντων που έχουν να κάνουν με όλα τα στάδια που ακολουθούνται μέχρι να μπει ο ασθενής στο χειρουργείο και έως ότου βγει από αυτό. Ο Δημήτρης Κωστακιώτης εξηγεί ότι τα χειρουργεία στο νοσοκομείο της Ζακύνθου δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να εντοπιστεί τι προκάλεσε το πρόβλημα και ν΄αντιμετωπιστεί.

Έως τότε τα έκτακτα περιστατικά τα οποία δίνουν χρονικό περιθώριο μεταφοράς σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του ασθενή, θα διακομίζονται στο κοντινότερο νοσοκομείο(π.χ. Πύργος, Πάτρα). Τα δε άκρως επείγοντα θα αντιμετωπίζονται είτε με άλλη μέθοδο , είτε σε άλλο χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιστημονικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being