Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πατρινοί Chef παρουσίασαν στην Αθήνα το αρχαιότερο έδεσμα - Η μελόπιτα εντυπωσίασε του πάντες - ΦΩΤΟ

Πατρινοί Chef παρουσίασαν στην Αθήνα το ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στόχος η επίσημη καταγραφή της ελληνικής γαστρονομίας

Το thebest.gr μίλησε με τον πατρινό Executive Chef Θωμά Λαζανά,ο οποίος  παρουσίασε το πρώτο και αρχαιότερο καταγεγραμμένο γλυκό της παγκόσμιας γαστρονομίας, στο 8ο φεστιβάλ Μελιού και προϊόντων μέλισσας. Τη μελόπιτα! Ένα από τα πρώτα καταγεγγραμμένα γλυκά της Αρχαίας Ελλάδας. Το φεστιβάλ διεξήχθη στο στάδιο Ειρήνης & φιλίας το τριήμερο 2-4 Δεκεμβρίου.

250 μελοπαραγωγοί με περισσότερα από 200 είδη μελιού και πάνω από 600 διαφορετικά προϊόντα μέλισσας παρουσιάστηκαν σε περίπου 42.000 επισκέπτες. H περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με περίπτερο αλλά και μεμονωμένους μελοπαραγωγούς έδωσαν το παρών.

Με τον αντιπεριφερειαρχη αγροτικής ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κ. Μητρόπουλο

Με τον αντιπεριφερειαρχη αγροτικής ανάπτ...

Με τον αντιπεριφερειαρχη αγροτικής ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κ. Μητρόπουλο

20 μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος που εδρεύει στην Πάτρα, ταξίδεψαν στην Αθήνα με σκοπό την υποστήριξη των μελοπαραγωγών, βάζοντας την προσωπική τους γαστρονομική πινελιά και αναδεικνύοντας τα προϊόντα μέλισσας.

Πλήθος γλυκών εδεσμάτων προσφέρθηκαν στους χιλιάδες επισκέπτες, αυτό όμως που εντυπωσίασε ήταν οι μελόπιτες το αρχαιότερο γλυκό, το γλυκό που απολάμβαναν στην αρχαία Ελλάδα, μάλιστα σύμφωνα με την μαρτυρία του οι μελόπιτες εντυπωσίασαν υπουργούς, περιφερειάρχες, και τους τοπικούς άρχοντες.

Με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα

Με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξη...

Με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα

Ο πρόεδρος των μελισσοκόμων τους ευχαρίστησε θερμά για την πρωτότυπη ιδέα αναδείξης του μελιού.

Ο Πατρινός Executive Chef Θωμάς Λαζανάς, τα τελευταία 4 χρόνια είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής και Executive Chef του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, και υπεύθυνος προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εχει οργανώσει πολλά φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ Μελιού, Τυροκομικών, Ελαιολάδου, Agro Quality, Athens Food Festival, και το "Κερνάμε Ελλάδα", σε πολλές πόλεις. Τον περασμένο Φεβρουάριο ένα ακόμη φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο όπου και θα επαναληφθεί τον προσεχή Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λέσχη σχεδιάζει πολλά φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρεια μας, και ιδιαιτέρα στην Πάτρα και το Αίγιο. Ο επαγγελματισμός των Αχαιών Σεφ έγινε πόλος έλξης για πολλούς υπουργούς και περιφερειάρχες που επισκέφθηκαν την έκθεση και τους ζητήθηκε συνεργασία.

Το μεγαλύτερο όνειρο της Λέσχης είναι να καταγραφεί επίσημα η Ελληνική γαστρονομία και να δοθεί ως δώρο στον ΕΟΤ. Έτσι, αρχές του έτους αναμένεται να ιδρυθεί το Ινστιτούτο Ελληνικής Γαστρονομίας και προϊόντων, ένα όνειρο που ξεκινά από την Πάτρα. Τα μέλη του θα απαρτίζονται από σεφ και επιστήμονες που εμπλέκονται με τα τρόφιμα και τον οίνο, καθώς επίσης και τρία πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις