Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: "Τα μεγάλα λόγια τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν οι κατασχέσεις..."

Άγγελος Τσιγκρής: "Τα μεγάλα λόγια ...

Με αφορμή τις επερχόμενες κατασχέσεις

Με αφορμή τις επερχόμενες -από το 2017- κατασχέσεις σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Aυτόματες διαδικασίες επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να περιορίσει στο ελάχιστο το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της βεβαίωσης και της είσπραξης των οφειλών προς τις εφορίες και τα τελωνεία.
Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προγραμματίζει να εγκαταστήσει και να θέσει σε παραγωγική λειτουργία από το 2017 ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλα τα στοιχεία για την οικογενειακή, εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών του Δημοσίου, θα τροφοδοτεί τη Φορολογική Διοίκηση με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το σχηματισμό πλήρους εικόνας σχετικά με το πραγματικό οικονομικό προφίλ των οφειλετών και θα δρομολογεί άμεσα τις διαδικασίες αποστολής κατασχετηρίων και επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία τους.
Αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για τη δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ώστε το Δημόσιο να μη χάνει καθόλου χρόνο στη διεκδίκηση των οφειλών.
Διαδικασίες-εξπρές θα δρομολογούνται και για πολύ μεγάλα χρέη για τα οποία απαιτούνται κατασχέσεις κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα τρίτων φορέων, όπως το Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, το Εθνικό Κτηματολόγιο, οι Δικαστικές Αρχές, το ΓΕΜΗ, οι τράπεζες κ.λπ.
Ηδη το έργο της ανάπτυξης του νέου αυτού συστήματος που προβλέπεται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει δρομολογηθεί για άμεση υλοποίηση εντός του 2017.
Συνεπώς, για όποιον δεν κατάλαβε, τα μεγάλα λόγια και προεκλογικές εξαγγελίες τελείωσαν. Τώρα αρχίζουν οι κατασχέσεις…»._
__________________________Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις