Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: "Ξεχάστε τον χθεσινό σεισμό" λέει ο Άκης Τσελέντης - Καμία ανησυχία από τα ρίχτερ που ταρακούνησαν τη νύχτα Καλάβρυτα και Πάτρα-ΒΙΝΤΕΟ

Αχαϊα: "Ξεχάστε τον χθεσινό σεισμό&...

Το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό δεν έχει... μεγαλύτερες δυνατότητες

Ξεκάθαροι είναι οι σεισμολόγοι για τις δυο σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν χθες βράδυ όλη την Αχαϊα.Στις 23.04 το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε δόνηση 4.4 Ρίχτερ με επίκεντρο στο Λεόντιο που έγινε ιδιαιτέρως αισθητώς λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, καταγράφηκε νέα ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2.7 ριχτερ, στα όρια Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στην περιοχή της Ρακίτας.

Αχαϊα:Στο... πόδι όλος ο νομός από τη σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ που ταρακούνησε Καλάβρυτα και Πάτρα - Μετασεισμός 2,7 R

Το ρήγμα που έδωσε αυτούς τους σεισμούς βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας και σύμφωνα με τους σεισμολόγους δεν δίνει μεγαλύτερες δονήσεις από αυτές που καταγράφηκαν χθες.

«Ξεχάστε τον» λέει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σύμφωνα με το kalavrytanews.com μέχρι στιγμής στα χωριά που ήταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού όπως Ποντιάδες, Πετσάκους, Καρούσι και στο Μπόσι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και προβλήματα.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς επικοινώνησε με τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων και δεν ανέφεραν ζημιές αλλά με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει περαιτέρω έλεγχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις