Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΠΟ 8/12 ΒΑΝΔΗ- DEMY ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΜΕ «ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ». ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

ΑΠΟ 8/12 ΒΑΝΔΗ- DEMY ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛ ΜΕ «ΜΑΜ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Χριστούγεννα με Dancing Queen

Στις 8 Δεκεμβρίου στο κεντρικό θέατρο «Ακροπόλ» της Ιπποκράτους ανοίγουν οι κουίντες του διάσημου μιούζικαλ Mamma mia με όλους τους λατρεμένους ποπ ύμνους των Abba ελληνιστί και με τις Δέσποινα Βανδή και Demy στους κεντρικούς ρόλους μαμάς- κόρης, πλαισιωμένες από τους Ακη Σακελλαρίου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Αργύρη Αγγέλου, Μπέτυ Μαγγίρα, Αρη Μακρή. Η παράσταση που μόλις παρουσιάστηκε επισήμως στα media, ανεβαίνει με τη σκηνοθετική υπογραφή της Δέσποινας Μαρσέλου, γνωστής από τις πρόσφατες επιτυχίες «Annie» και «Μελωδία της Ευτυχίας» ως κορυφαία σκηνική πρόταση-υπερπαραγωγή 45μελούς θιάσου για τις γιορτές στην Αθήνα. Η Δέσποινα Βανδή που κάνει ντεμπούτο στο μιούζικαλ, ζήτησε μάλιστα «κριτική εκ των υστέρων» ομολογώντας πως προετοιμάστηκε με «μεγάλο άγχος και νιώθοντας μαθητούδι».

Με φόντο την καλοκαιρινή Σκιάθο, μια ευαίσθητη, νεαρή μελλόνυμφη αναζητάει τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της όμως ανακαλύπτει πως λόγω της μοντέρνας ζωής της αντισυμβατικής, μποέμ μητέρας της οι υποψήφιοι μπαμπάδες της είναι τρεις. Το «Μama mia» χαρακτηρίζεται jukebox musical γιατί περιέχει πολλές δημοφιλείς επιτυχίες ευρύτατης απήχησης. Γράφτηκε από τη βρετανίδα Κάθριν Τζόνσον που βασίστηκε στα μεγαλύτερα χιτ του γκρουπ των Abba το οποίο μεσουρανούσε τη δεκαετία του ’70. Πρωτοπαίχθηκε στο West End το 1999 και ταχύτατα «ταξίδεψε» διεθνώς ενώ το 2008 έγινε ταινία με πρωταγωνιστές τους Μέριλ Στριπ, Αμάντα Σέλφριντ, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ. Είναι η όγδοη πιο μακροχρόνια επιτυχία στην ιστορία του West End με παγκόσμια αναγνώριση.

 

Το βασικό βέβαια «προσόν» είναι τα πασίγνωστα και πολυαγαπημένα τραγούδια που περιέχει, τα οποία σε κάθε χώρα ηχούν live αλλά μεταφρασμένα. Ποιος δεν ξέρει τα: «Money, Money, Money», «Mamma mia», «I have a dream», «Gimme, Gimme, Gimme», «Voulez vous», «Waterloo», «The winner takes it all» και «Dancing Queen»;

 

Τους πρωταγωνιστές της ελληνικής βερσιόν πλαισιώνει ένας 45μελής θίασος με ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηλία Καλούδη. Η διαχρονική μουσική των ΑΒΒΑ ντύνεται με ελληνικά χρώματα, μας θυμίζει την ανεμελιά των 70s  και η ιστορία της Donna ξεκινάει με τα ελληνοπρεπή σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη. Τα κουστούμια της παράστασης έχει σχεδιάσει η Παναγιώτα Κοκκορού. Τις χορογραφίες δημιούργησε η Άννα Αθανασιάδη και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. 

Η Δέσποινα Βανδή υποδύεται τη Donna και η Demy την κόρη της Sophie. O αχαικής καταγωγής Αλέξανδρος Μπουρδούμης ανέλαβε το ρόλο του Bill Austin. Πρόκειται για μια παραγωγή της Θέαμα Ακροπόλ, που απέκτησε τα δικαιώματα του έργου βέβαιη για τη ματιά της σκηνοθέτιδας Θέμιδας Μαρσέλου. Η τελευταία δήλωσε μάλιστα πως η Δέσποινα Βανδή και οι άλλοι ηθοποιοί της μετέδωσαν αίσθημα ασφάλειας ώστε να προχωρήσει στο μεγάλο εγχείρημα. Μετέφρασε τα τραγούδια και τους έδωσε ένα φρέσκο και ελληνικό αέρα, όπως απαιτεί άλλωστε και η πλοκή του έργου.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View