Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συρία: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή ο κλόουν του Χαλεπιού που έφερνε χαρά στα παιδιά

Συρία: Σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή ...

Στα 24 χρόνια του

Ο Σύρος που εργαζόταν ως κλόουν και παρηγορούσε τα παιδιά στις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του ανατολικού Χαλεπιού σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.Ο Άνας αλ Μπάσα, 24 ετών, που ήταν διευθυντής της ομάδας Space of Hope, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τρίτη στη συνοικία Μάσχαντ, όπως μετέδωσε το Asoociated Press.

«Ζούσε για να κάνει τα παιδιά να γελάνε, να τα κάνει χαρούμενα στο πιο σκοτεινό, επικίνδυνο μέρος», έγραψε ο αδελφός του Μάχμουντ αλ Μπάσα στο Facebook.

«Ο Άνας δεν είναι τρομοκράτης (…) Ο Άνας αρνήθηκε να φύγει από το Χαλέπι και αποφάσισε να παραμείνει για να συνεχίσει το έργο του ως εθελοντής, να βοηθήσει τους αμάχους και να δίνει δώρα στα παιδιά στους δρόμους για να τους προσφέρει ελπίδα», πρόσθεσε.

«Το Χαλέπι πολιορκείται εδώ και 112 ημέρες. Είμαι υπερήφανος για εσένα, αδελφέ μου, καλό ταξίδι», κατέληξε η ανάρτηση του Μάχμουντ αλ Μπάσα

Οι γονείς του Άνας εγκατέλειψαν το Χαλέπι προτού ξεκινήσει η πολιορκία των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών από τον συριακό στρατό τον Ιούλιο, σύμφωνα με το AP. Ο ίδιος είχε παντρευτεί πριν δύο μήνες και η σύζυγός του παραμένει εγκλωβισμένη στην πόλη.

Περίπου 250.000 άνθρωποι ζουν στο ανατολικό Χαλέπι, εκ των οποίων οι 100.000 είναι παιδιά.

(πηγή: BBC) - ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις