Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

ΓΙΑΦΚΑ presents: Cyanna Mercury & Deadbeat Escapement live Κυριακή 4/12

ΓΙΑΦΚΑ presents: Cyanna Mercury & De...

Στο πάνω μέρος της Κανάρη

ΓΙΑΦΚΑ presents: Cyanna Mercury & Deadbeat Escapement

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Έναρξη στις 21:00

Είσοδος Ελεύθερη

Οι Cyanna Mercury στα πλαίσια της περιοδείας τους επισκέπτονται την Πάτρα λίγο πριν το μεγάλο τους live στην Αθήνα και μας υπόσχονται μια μοναδική βραδιά με τραγούδια από το "Αrchetypes" αλλά και παλιότερες επιτυχίες.

Μαζί τους οι Deadbeat Escapement οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν την νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "The Perpetual Blink".

Ο όρος "ψυχεδελικό rock" θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP "Archetypes", χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrorsκαι Kikagaku Moyo / 幾何学模様 μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals - ορόσημα όπως τα Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του εγχώριου εναλλακτικού ήχου, με αφορμή την παρθενική δισκογραφική κυκλοφορία της.

Το "Archetypes" κυκλοφόρησε την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και είναι διαθέσιμο για παραγγελία (βινύλιο) στο http://cyannamercury.bandcamp.com/

και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα: http://smarturl.it/Archetypes

Cyanna Mercury:

www.facebook.com/CyannaMercury

www.cyannamercury.com

 

 

DEADBEAT ESCAPEMENT

“…..δεν αξίζει να στριμώχνονται σε περιγραφές, και η μουσική τους το δικαιολογεί. Θα βρείτε στις επιρροές τους κλασσικό ροκ ήχο, ψυχεδέλεια, brit pop, και στο live θα έκανε εντύπωση το theremin, η όμορφη φωνή της Κωνστάντζας, η μελαγχολία , τα δυνατά ξεσπάσματα, και τα κομμάτια που άφοβα πατάνε σε διάφορες μουσικές κατευθύνσεις.”

Βαγγέλης Γιαννακόπουλος- postwave.gr

“Ήταν η πρώτη φορά που τους άκουγα και εντυπωσιάστηκα από το πόσο προσεγμένη ήταν η εμφάνισή τους και ειδικά η μουσική επικοινωνία μεταξύ των μελών και το δέσιμο τους. Αιθέρια γυναικεία φωνή με δυναμικές κιθάρες, ωραίους πιασάρικους ρυθμούς, και πολύ ταιριαστή αντρική φωνή. Είναι η μπάντα που θα ακούσεις διαβάζοντας ένα βιβλίο, χαλαρώνοντας, και για να γίνω λίγο ακόμα κλισέ, χαζεύοντας τη βροχή από το παράθυρό σου.”

Αλεξάνδρα Μαβραγιαννίδου- i-jukebox.gr

“….με κύρια όπλα την εναλλαγή γυναικείων – ανδρικών φωνητικών, τις επιβλητικές μελωδίες του theremin και σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό δημιούργησαν μία μελαγχολική αλλά συνάμα γλυκιά ατμόσφαιρα.”

Ελπίδα Πουρναρά- rockinathens.gr

Κάπως έτσι υποδέχεται ο μουσικός τύπος τους deadbeat escapement, την πενταμελή μπάντα από την Πάτρα η οποία τον Νοέμβρη του 2016 κυκλοφορεί τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο “THE PERPETUAL BΛINK” από την Blockade Records .

Ο Δίσκος διατείθεται σε μια Συλλεκτική κοπή 200 λευκών βινυλίων 175gr

Οι deadbeat escapement έχουν πραγματοποιήσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, και Πολωνία ανεβαίνοντας στη σκηνή με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Motorama , Puressence, Anneke Van Giersbergen ( ex The Gathering), , The Veils, Graig Walker, Μotorama, Midas Fall, Vassilikos, Τσάτσου , Παυλίδη, Μάλαμα, Μποφίλιου ,Δεληβοριά, Rous, Κοργιαλας κλπ.

Το 2007 κερδίζουν μια σημαντική διάκριση στο Athens Video Art Festival στην Τεχνόπολης (Γκάζι) στην κατηγορία «installations» με το έργο τους «Clockwork Box» ενώ το 2013 κερδίζουν την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του Αντ1 “The Band Project”.

Τον Μάρτιο του 2013 και αφού έχουν υπογράψει με την Αμερικανική EMG Records, κυκλοφορεί η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά με τον τίτλο “Contradiction” λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Συνδυάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi και slowdive,.αλλα και πιο

σύγχρονες επιρροές από την post rock σκηνή δημιουργώντας ένα ευφυΐες πάντρεμα ηχοχρωμάτων με αρμαγεδωνικά ξεσπάσματα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο ούτε και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Το 2016 για τα 130 χρονιά της ιστορικής εφημερίδας Πελοπόννησος οι deadbeat escapement παρουσιάζουν το project +πράξη. Έκθεση Εικαστικών και Φωτογραφίας, performance, Σύγχρονος Χορός και Video Art πλαισιώνουν μια συναυλία τους κατά την διάρκεια της οποίας ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε ρόλο Guess Star ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο καινούργια και παλιά κομμάτια τους σε μια κατάμεστη από θεατές Αγορά Αργυρή στην Πάτρα .

Έχουν συνθέσει πρωτότυπη μουσική για το θεατρο ενώ η παρθενική τους ενασχόληση με τον χώρο του κινηματογράφου τους χαρίζει τον Οκτώβριο του 2016 το Bραβείο «Xρυσός Πήγασος» Καλύτερης live εμφάνισης για soundtrack Ταινίας. Η σημαντική αυτή διάκριση ήρθε κατά την διάρκεια του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» όπου εκτέλεσαν σε διασκευή το soundtrack της ταινίας "Fragmenta" (σκηνοθεσία Ηλίας Χαρίσης )

Ελεύθεροι από τους περιορισμούς και συμβιβασμούς που επιβάλλει η μουσική βιομηχανία, οι deadbeat escapement κλείνουν αυτή την χρονιά δέκα χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή.

«There is more than one reality we’d like to express ……thus we just draw parallel lines’»

deadbeat escapement © 2006-2016

deadbeat escapement

Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)

ιωάννης & κοψίνης (drums)

Γιώργος Ζωγράφος (bass),

Κωνστάντζα (vocals, acoustic guitar)

Βίκτωρ Φορλίδας (guitars)

Γιώργος Κωσταράς (vocals, guitars)



Deadbeat links and contacts

www.deadbeat-escapement.com

https://blockaderecords.bandcamp.com/al…/the-perpetual-blink

https://www.facebook.com/pages/Deadbeat-escapement/229301140495409

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life