Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στη Βαλένθια, για το Συνέδριο του EfVET - Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ στη Βαλένθια, για το Συνέ...

Ενεργή Συμμετοχή και νέες συνεργασίες σε πανευρωπαϊκά προγράμματα

Στη Βαλένθια της Ισπανίας διεξήχθη φέτος το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ EfVET – European Forum for Vocational Education and Training. Σημαντικές προσωπικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης, του διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου κι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκαν για τις προοπτικές, την ποιότητα κατάρτισης και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τη διακρατική συνεργασία μεταξύ των φορέων της ΕΕΚ. Ο Joachim James Calleja, Διευθυντής του CEDEFOP, η Dana Carmen- Bachman, Προϊσταμένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕΚ, ο Andy Warren, Διευθυντής Ανθρώπινου δυναμικού της Jaguar Land Rover ήταν μεταξύ των εισηγητών του συνεδρίου.

Το EfVET κατέχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής που αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και εισηγείται νέα μοντέλα και δράσεις που προάγουν την επαγγελματική εκπαίδευση. Είναι σημαντικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διαχειρίζεται μεγάλα διακρατικά προγράμματα που προάγουν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Eκπροσωπεί φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη αλλά και την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ συμμετείχε στον θεσμό με ενεργή συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και τις εργασίες του συνεδρίου. Η Διευθύντρια Σπουδών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ κ. Λιλίκα Βέργη-Καφετζή έκανε τις απαραίτητες επαφές με διακεκριμένα διεθνή στελέχη, κατά την παραμονή της στη Βαλένθια. Συνέβαλλε δε αποφασιστικά στην από κοινού ανάληψη μελλοντικών πρωτοβουλιών για τον επαναπροσδιορισμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ δίνει ευρωπαϊκή προοπτική στους σπουδαστές του και αναβαθμίζει τις παροχές του, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η δημιουργικότητα και η καινοτομία είναι αστείρευτα στον παλαιότερο και πλέον αξιόπιστο φορέα επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ θα συμπράττουν με τους εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης αναβαθμίζοντας τα προσόντα τους και αποκτώντας συγκεκριμένες επαγγελματικές προδιαγραφές ώστε να γίνουν πλέον ανταγωνιστικοί. Ήδη η συνεργασία του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ με το πρωτοπόρο Ινστιτούτο Τουριστικών Επαγγελμάτων CEBANC της Ισπανίας επεκτείνεται σε νέα προγράμματα στη Γαστρονομία και τα Ξενοδοχειακά με στόχο την άριστη κατάρτιση των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων και την προώθηση των σπουδαστών τους σε θέσεις εργασίας παράλληλα στην Πάτρα και το San Sebastian. Επίσης το Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης ως πάροχος του Εuropean Business Baccalaureate Diploma για τα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων. Το EBBD έχει ήδη εξασφαλίσει διεθνή επαγγελματική εξέλιξη σε σπουδαστές σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως οι Apple, BOSCH, Hewlett Packard κ.α.

Με τη Γερμανίδα εταίρο κα. Ute Schmit

Με τη Γερμανίδα εταίρο κα. Ute Schmit

Με τη Γερμανίδα εταίρο κα. Ute Schmit

Με τον Πρόεδρο του ΕfVET κ.Santiago García Gutiérrez και τη Γραμματέα κα...

Με τον Πρόεδρο του ΕfVET κ.Santiago Garc...

Με τον Πρόεδρο του ΕfVET κ.Santiago García Gutiérrez και τη Γραμματέα κα...

Ο Πρόεδρος του CEDEFOP και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πάνελ

Ο Πρόεδρος του CEDEFOP και Ευρωπαίοι αξι...

Ο Πρόεδρος του CEDEFOP και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πάνελ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά