Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία συγκινητική, αληθινή ιστορία, το "Lion" με Ντεβ Πατέλ και Νικόλ Κίντμαν ξεκίνησε να προβάλλεται στις Πατρινές αίθουσες

Μία συγκινητική, αληθινή ιστορία, το &qu...

Το φιλμ μας ταξιδεύει στην Τασμανία και στην Ινδία

Μία από τις νέες ταινίες που ξεκίνησαν να προβάλλονται από 1η Δεκεμβρίου 2016 στην Ελλάδα και στην Πάτρα (σε διανομή της Odeon) είναι το «Lion» σε σκηνοθεσία του Αυστραλού δημιουργού Γκαρθ Ντέιβις. Μάλιστα το σενάριο βασίζεται σε μία πραγματική, συγκινητική ιστορία.

Στη βόρεια Ινδία, ο πεντάχρονος Σαρού μπαίνει στο λάθος τρένο και ταξιδεύει τρομοκρατημένος και μόνος χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στην χαοτική Καλκούτα. Εκεί γίνεται ένα από τα ημι-άγρια παιδιά του δρόμου και σαν από θαύμα καταφέρνει να επιβιώσει από πολλούς κινδύνους, καταλήγοντας σε ένα ορφανοτροφείο. Τελικά ο Σαρού υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών, οι οποίοι τον μεγαλώνουν με αγάπη.

Ο Σαρού, όμως, δεν μπορεί να αφήσει πίσω του το παρελθόν, και αποφασίζει να εντοπίσει το παλιό του σπίτι και μαζί του την οικογένειά του, στη συγκινητική αυτή ταινία με πρωταγωνιστές τον 26χρονο ηθοποιό Ντεβ Πατέλ που πρωτογνωρίσαμε στο Οσκαρικό «Slumdog Millionaire» ενώ τον είδαμε και στο «The Man who knew infinity» και την 49χρονη τιμημένη με Όσκαρ ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν.

Παίζουν επίσης η Ρούνι Μάρα και ο David Wenham.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

To σενάριο βασίστηκε στο  βιβλίο «A Long Way Home» του 35χρονου Saroo Brierley που έζησε για χρόνια υιοθετημένος στην Τασμανία.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, στον Καναδά τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου ο Ντεβ Πατέλ έλαβε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Το φιλμ προβάλλεται στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε ενώ εδώ και μία εβδομάδα παίζεται και στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture