Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Σεμινάριο για την ελληνική μουσική παράδοση από το Λύκειο Ελληνίδων

Πάτρα:Σεμινάριο για την ελληνική μουσική...

Εκπαιδευτικες δράσεις

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (ώρα 14:30-16:30) στο Επιμελητήριο Αχαΐας (στη Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα) ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με τη μουσικοπαιδαγωγό Νάνση Τουμπακάρη, για τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας και τους καθηγητές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το σεμινάριο, με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην ελληνική μουσική παράδοση και τα λαϊκά όργανα, βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο «Ένα βιολί διηγείται» (Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά 2014). Παρέχονται στους συμμετέχοντες σε ψηφιακή μορφή (DVD) οδηγίες και οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και προτάσεις (αυτοσχέδιες κατασκευές, παιχνίδια, σταυρόλεξα, ακροστιχίδες κλπ) για σχετικές δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη.

 

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη στην Πάτρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας (στη Ρήγα Φεραίου 48) την

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 14.30 και θα διαρκέσει δυο ώρες. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων (δασκάλους, μουσικούς, γυμναστές, φιλόλογους κ.ά.).

 

Θα περιλαμβάνει:

  • Εμπεριστατωμένη παρουσίαση των λαϊκών μουσικών οργάνων και της παραδοσιακής μουσικής, με μουσικά παραδείγματα απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τα παράλια της Μ. Ασίας.
  • Παράδειγμα διδασκαλίας και ενορχήστρωσης ενός παραδοσιακού τραγουδιού
  • Προτάσεις για σχέδια εργασίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των κουδουνιών στα ζώα και στον άνθρωπο.

Οι συμμετέχοντες θα παίρνουν ένα DVD-data στο οποίο περιέχονται:

  • ο «Οδηγός για Νέους» του Κέντρου, με τίτλο «Ένα βιολί διηγείται» της Νάνσης Τουμπακάρη σε μορφή pdf,
  • 52 ηχητικά παραδείγματα με μουσικές από όλον τον ελλαδικό χώρο,
  • σχετικά βίντεο,
  • εκπαιδευτικό υλικό για χρήση στην τάξη.

Οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να πάρουν μέρος στο σεμινάριο, θα πρέπει να αποστείλουν την παρακάτω Δήλωση συμμετοχής* ως την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Φ. Ανωγειανάκης:

[email protected]

 

Γραμματειακή υποστήριξη: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00

Τηλ. 210-3231164 (Γρηγόρης Φιλίδης)

 

Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν επίσης βεβαίωση παρακολούθησης, με τη σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», υπογεγραμμένη από τον καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα (που έχει την επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος) και την επιμορφώτρια μουσικοπαιδαγωγό κα Νάνση Τουμπακάρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture