Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε ετοιμότητα... ανακαίνισης το carrefour στην Περιβόλα-Πότε θα γεμίσει με προϊόντα Σκλαβενίτης το κατάστημα

Πάτρα: Σε ετοιμότητα... ανακαίνισης το c...

Νεότερα προσεχώς για το υπερμάρκετ που εξαγόρασε η εταιρεία Σκλαβενίτης από το Μαρινόπουλο

Σε φάση ανακαίνισης βρίσκονται ήδη τα καταστήματα Carrefour και Μαρινόπουλος στην Πάτρα που εξαγοράστηκαν από τον Σκλαβενίτη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που συναντά ο επισκέπτης στο μεγάλο κατάστημα της Περιβόλας. Το  μεγαλύτερο μέρος του χώρου έχει αδειάσει με ελάχιστα προιοντα να παραμενουν στα ράφια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί πως σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τα συνεργεία της Σκλαβενίτης που θα διαμορφώσουν το χώρο στα πρότυπα των υπολοίπων καταστημάτων της εταιρείας.

Οι εργασίες δεν αναμένεται να διαρκέσουν πολύ και το επόμενο βήμα θα είναι η τοποθέτηση προϊόντων της Σκλαβενίτης στα ράφια.  Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στα  μικρότερα καταστήματα «Μαρινόπουλος» της Πάτρας ήδη έχουν μπει ορισμένα προιόντα Σκλαβενίτης παρότι η μαρκίζα δεν έχει ακόμη αλλάξει.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες χωρίς απρόοπτα, το Carrefour της Περιβόλας θα λειτουργήσει ολοκληρωτικά ως Σκλαβενίτης, στο μεσοδιάστημα από Ιανουάριο μέχρι πιθανότατα τις αρχές Μαρτίου.

Η Σκλαβενίτης έχει ήδη αρχίσει να ανακαινίζει καταστήματα της Μαρινόπουλος διαθέτοντας ποσό της τάξεως των 5 εκ Ευρώ, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της ενδιάμεσης φάσης ώστε να είναι έτοιμη να λειτουργήσει το δίκτυο αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου επί της διαδικασίας συνδιαλλαγής αλλά και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για την ώρα όλοι περιμένουν την έκδοση της απόφασης  της συμφωνίας συνδιαλλαγής για τη διάσωση της Μαρινόπουλος .Η συμφωνία προβλέπει ότι μέχρι το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και σε αντίθετη περίπτωση η δέσμευση των εμπλεκόμενων μερών και κυρίως της Σκλαβενίτης παύει να ισχύει.

Η Σκλαβενίτης έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος ώστε η νέα εταιρία στην οποία θα περιέλθουν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος να αρχίσει να λειτουργεί στα μέσα Δεκεμβρίου, εφ όσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Στα σχέδια της Σκλαβενίτης περιλαμβάνεται η άμεση λειτουργία του δικτύου που θα περιέλθει στον έλεγχό της καθώς και η ταχεία αποπληρωμή των προμηθευτών. Και αυτό διότι στο επιχειρηματικό της σχέδιο είναι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου το οποίο κρίνεται ως ιδιαίτερα καθοριστικό στην επίτευξη των στόχων για τα έσοδα της νέας εταιρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το bankingnews ,  η δικαστική … κωλυσιεργία φαίνεται να δημιουργεί και έντονη ανησυχία στους προμηθευτές οι οποίοι στον οικονομικό προγραμματισμό τους έχουν συμπεριλάβει έσοδα εντός του Δεκεμβρίου αλλά και όσοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν έλθει σε επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να τελεσιδικήσει η συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις