Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι επιστήμονες εξετάζουν σοβαρά την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων

Οι επιστήμονες εξετάζουν σοβαρά την ύπαρ...

Ανατρέπονται όλα όσα γνωρίζαμε για τον χώρο και τον χρόνο;

Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν πολλαπλά αλληλοεπιδρώμενα σύμπαντα, τότε είναι θεωρητικά πιθανό για τους… χρονοταξιδιώτες να επισκεφθούν τα σύμπαντα αυτά.

Ο καθηγητής Χάουαρντ Ουάισμαν και ο συνάδελφός του Δρ. Μάικλ Χολ από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ, ισχυρίζονται ότι τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι «επιστημονική φαντασία» αλλά πραγματικότητα.

Και δεν είναι οι μόνοι! Ο Δρ. Dirk-Andre Deckert από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια βοήθησε τους δύο ερευνητές να προχωρήσουν τη θεωρία τους ένα βήμα παραπέρα… Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι η θεωρία αυτή αντιβαίνει σε όλα όσα γνωρίζουμε για τον χώρο και το χρόνο.

Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν πολλαπλά αλληλοεπιδρώμενα σύμπαντα, τότε είναι θεωρητικά πιθανό για τους… χρονοταξιδιώτες να επισκεφθούν τα σύμπαντα αυτά. Εκεί, θα έχουν –πάντα στη θεωρητική σφαίρα- τη δυνατότητα να δουν διαφορετικά σενάρια της ιστορίας μας.

«Η ιδέα ότι υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κβαντική μηχανική το 1957» δήλωσε ο καθηγητής Ουάισμαν, και συμπλήρωσε: «Έτσι, σε κάποια σύμπαντα ο αστεροειδής που σκότωσε τους δεινόσαυρους δεν έπεσε ποτέ στη Γη. Σε άλλα, στην Αυστραλία έφτασαν πρώτοι οι Πορτογάλοι… Οι επικριτές μας είναι σκεπτικοί για τα παράλληλα αυτά σύμπαντα γιατί δεν επηρεάζουν καθόλου τον πλανήτη μας. Σε αυτό το σημείο, η θεωρία μας “Πολλοί Αλληλοεπιδρούμενοι Κόσμοι” έχει μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση».

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο πλανήτης μας είναι ένας από τους πολλούς κόσμους, με ορισμένους να είναι πανομοιότυποι με τον δικό μας και άλλοι εντελώς διαφορετικοί.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κόσμοι αυτοί αλληλεπιδρούν μόνο όταν τύχει ο ένας να πέσει πάνω στον άλλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις