Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Όταν η μαγειρική γίνεται ...παιχνίδι! Συνταγές για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο...

Όταν η μαγειρική γίνεται ...παιχνίδι! Συ...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ
Πάρτυ για τον μικρό Στέλιο, γιορτή για την Ανδριανούλα, για τον Νικόλα και την Αννούλα, γενέθλια για τον Κωστάκη, χριστουγεννιάτικο κάλεσμα για τους μικρούς φίλους τους.Τα
πάρτυ θα δίνουν κα θα παίρνουν αυτές τις ημέρες.
Εμπρός λοιπόν, φτιάχνουμε ομάδα στην κουζίνα μας, μαμά, μπαμπάς, γιαγιάδες, θείοι και τα παιδιά μας ακόμα, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και μαγειρεύουμε όλοι μαζί λιχουδιές για τις γιορτούλες τους.
Ας ξεχάσουμε λίγο, τις έτοιμες ανθυγιεινές πίτσες, ας πούμε όχι στα προκάτ τυρό-λουκανοπιτάκια και ας μαγειρέψουμε εύκολα, γρήγορες, οικονομικές και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές. Θα κουραστούμε λίγο παραπάνω, θα κάνουμε οικονομία και θα το χαρούμε διπλά πιστέψτε το.
Οι σημερινές συνταγές συνοδεύονται και από πολλές φωτογραφίες βήμα προς βήμα για να μην υπάρχει δυσκολία στην εκτέλεση τους. Τρώγονται δε και από τους μεγάλους «φίλους».

Καλή επιτυχία και να τους χαίρεστε όλους !!!!

ΑΥΓΑ ΣΕ ΚΟΡΝΙΖΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 15’ –Χρόνος Ψησίματος 15’- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ


● 10 φέτες ψωμί του τοστ, ολικής άλεσης

● 10 αυγά βιολογικά

● 100 gr βούτυρο ελαφρώς λιωμένο

● 10 κ.γ. τυρί ανθότυρο ή Φιλαδέλφεια

● Αλάτι

● Πιπέρι

● Σαλάτα πράσινη για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Απλώνουμε τις φέτες του τοστ στον πάγκο εργασίας και με ένα ποτηράκι ή μια κουπάτ αφαιρούμε ένα δίσκο από το κέντρο κάθε φέτας δημιουργώντας κενό στη μέση (όπως φωτογραφία Νο1).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 ο C.
Αλείφουμε τη λαμαρίνα του φούρνου πολύ καλά με βούτυρο. Τοποθετούμε τις φέτες στην λαμαρίνα και σπάμε από ένα αυγό στο κενό κάθε φέτας. Περιχύνουμε κάθε φέτα με βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις ψηθούν τα σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας προαιρετικά από πάνω μια κουταλιά τυρί ανθότυρο ή Φιλαδέλφεια.
Εάν θέλουμε στολίζουμε περιμετρικά τις «κορνίζες» με φυλλαράκια πράσινης σαλάτας και «ζωγραφίζουμε» ματάκια, μυτούλα και στοματάκι με κομματάκια πράσινης πιπεριάς ή ελίτσας.

TIPS

-Μπορεί να προετοιμαστεί από το πρωί και αφού ζεσταθεί ελαφρώς να σερβιριστεί την ώρα του πάρτυ.


-Με το ψωμί που περίσσεψε από το κέντρο κάθε φέτας τοστ μπορούμε να κάνουμε αυγόφετες. Χτυπάμε ένα αυγό, ένα φλ. γάλα και ένα κουταλάκι ζάχαρη, βουτάμε τα ψωμάκια και τα τηγανίζουμε χωρίς λάδι για 2’ από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 20’ –Χρόνος Ψησίματος 15’- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 9 ΑΤΟΜΑ


● 1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη

● 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες

● 100 γρ. φέτα μαλακή

● 100 γρ. μανούρι

● 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

● Θυμάρι ξερό

● Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε την σφολιάτα στον πάγκο εργασίας .Την κόβουμε σε τρία μακρόστενα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το κόβουμε στα τρία. Με ένα μαχαιράκι κοφτερό και μυτερό χαράζουμε σε κάθε κομμάτι περιμετρικά ένα τετράγωνο ενός εκατοστού με προσοχή να μην κόψουμε μέχρι κάτω τη ζύμη (όπως στη φωτογραφία Νο 1).
Τρίβουμε τη φέτα και το μανούρι και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω στη σφολιάτα. Στολίζουμε με τις φέτες ντομάτας και ρίχνουμε επάνω λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι (όπως στη φωτογραφία Νο 2).
Ψήνουμε στον φούρνο στο κάτω ράφι στους 180 ο C για 15’.

TIPS
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυριά με τυριά της αρεσκείας και επίσης μπορούμε να τις κάνουμε γλυκιές τάρτες γεμίζοντάς τες με διάφορα φρούτα, όπως π.χ. μήλο.

ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

Χρόνος Προετοιμασίας 15’ –Χρόνος Ψησίματος 15’- Εύκολη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ


● 10 φέτες ψωμί του τοστ, ολικής άλεσης ή λευκό

● 8 αυγά βιολογικά


● 100 gr βούτυρο λιωμένο

● 200 κ.γ. τυρί κασέρι ή γλυκιά γραβιέρα τριμμένα

● 5 φέτες γαλοπούλα

● 600 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

● Αλάτι

● Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον πάγκο εργασίας βάζουμε τις φέτες του τόστ. Από κάθε φέτα αφαιρούμε το ¼. Κάνουμε με το μαχαίρι δύο μικρά κοψίματα στη μέση των δύο απέναντι πλευρών. Από το κομμάτι που κόψαμε αφαιρούμε την κόρα. (όπως φαίνεται στη φωτογραφία No 1).
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τη γαλοπούλα.
Παίρνουμε ένα ταψί με θήκες για μαφινς και σε κάθε θήκη βάζουμε τη μία φέτα του τοστ.
Προσθέτουμε το κομμένο κομμάτι στον πάτο.
Σε κάθε φωλίτσα μοιράζουμε το τυρί και τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα των αυγών από το γάλα. Βρέχουμε με το μείγμα τα πλαϊνά από τις φωλίτσες και τα αλείφουμε με το βούτυρο. (όπως φαίνεται στη φωτογραφία No 2).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 ο C.
Ψήνουμε για 10’ -15’ ανάλογα με τον φούρνο. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με τη βοήθεια μιας μικρής μακρόστενης σπατουλίτσας τα αφαιρούμε από τις φόρμες.
Εάν θέλουμε βάζουμε τις φωλίτσες σε θήκες για μάφινς και στολίζουμε με κορδελίτσες.

TIPS

-Μπορεί να προετοιμαστεί από το πρωί και αφού ζεσταθεί ελαφρώς να σερβιριστεί την ώρα του πάρτυ.
- Μπορούμε να αλλάξουμε το τυρί με φέτα ή μανούρι καθώς και να βάλουμε και κομματάκια λουκάνικου ή ζαμπόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life