Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη η προετοιμασία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου

Πάτρα: Μεγάλη η προετοιμασία για τον εορ...

Το πιθανότερο είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να μην παραστεί- Θα παραστούν περισσότεροι από 7 αρχιερείς

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το ποιά πολιτικά πρόσωπα θα παραστούν στον Εορτασμό του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου την ερχόμενη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, προιστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, ο οποίος θα είναι και φέτος τελετάρχης, ανέφερε στο thebest.gr ότι ακόμα δεν είναι σαφές ποιοι πολιτικοί θα δώσουν το παρών.  Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, δεν έχει γνωστοποιηθεί ότι θα έρθει, έτσι το πιθανότερο είναι πως μάλλον δεν θα μπορέσει να παραστεί.

Από πλευράς αρχιερέων επίσης δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των Μητροπολιτών που θα έρθουν. Μέχρι ώρας είναι σίγουρο ότι θα έρθουν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος ενώ θα παραστεί και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και ο οικείος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος που θα είναι και ο οικοδεσπότης του εορτασμού.

Αναμένεται πλήθος προσκυνητών ενώ η οργάνωση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, είναι μεγάλη, όπως μας είπε ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

*Στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων το Σάββατο 26/11 στο νέο ιερό ναό του Αγ. Ανδρέου στις 18.00 θα γίνει υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών, της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και άλλων αγίων και θα ακολουθήσει εσπερινός της εορτής των εκ Αχαΐαw αγίων και τιμητική εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς καθώς και βράβευση των πρωτευσάντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Την Κυριακή 27/11 το πρωί στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου θα γίνει αρχιερατικό συλλείτουργο, χειροτονία διακόνου, Θείο κήρυγμα από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου εντός του ναού.

Θ’ ακολουθήσουν στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας συναυλία με τους Χαιρετισμούς προς τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα από την γυναικεία χορωδία "Πανύμνητος", τη Δευτέρα 28/11 στις 17.00 στην οδό Φιλοποίμενος 29 όπου άλλοτε στεγαζόταν η εφημερίδα Εθνικός και Ημερήσιος Κήρυκας, τα εγκαίνια του Κοινωνικού συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών ενώ ο διήμερος εορτασμός του Πολιούχου θ’ αρχίσει την Τρίτη 29/11 στις 18.00 με τον μέγα πολυαρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας.

Το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία και ανήμερα την Τετάρτη 30/11 το πρωί η Θεία λειτουργία  και Θεία Δοξολογία καi o εορτασμός θα ολοκληρωθεί με την Λιτάνευση της Αγίας Κάρας και ιεράς εικόνας του Αποστόλου Ανδρέου, στους δρόμους της Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις