Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ 218 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ"

ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ 218 ΕΚ. ΔΟ...

Φοβερά εφέ και ένας Τζόνι Ντεπ-έκπληξη στο ... Χάρι Πότερ των ενηλίκων

Οι εμπορικές προσδοκίες ήταν υψηλές και η διαφήμιση μεγάλη για το «Fantastic Beasts and Where to Find Them – Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» από το στούντιο της Warner Bros και το εμπορικό ξεκίνημα τους δικαίωσε αν και στις ΗΠΑ οι επιδόσεις ήταν τελικά πιο κάτω από ότι αναμενόταν.

Η ταινία που έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Γιέιτς και έχει για σεναριογράφο και παραγωγό την Βρετανή Τζόαν Ρόουλινγκ της απίστευτα επιτυχημένης σειράς ταινιών και βιβλίων του μαθητευόμενου μάγου Χάρι Πότερ, έφτασε το περασμένο τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου 2016 στις ΗΠΑ τα 75 εκατομμύρια δολάρια (οι εκτιμήσεις ήθελαν την ταινία να ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια κάτι που τελικά δεν συνέβη) συν άλλα περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια από την έναρξη προβολής του φιλμ στον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε το «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» (διανομή στην Ελλάδα από την εταιρία Tanweer) έφερε λίγη από τη μαγεία του στο παγκόσμιο box office με τα σχεδόν 220 εκατομμύρια δολάρια έσοδα των πρώτων ημερών προβολής του. Το "Harry Potter των ενηλίκων", όπως είναι ο άτυπος τίτλος και χαρακτηρισμός που αποδόθηκε στην ταινία, προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 17/11 και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε (και 3d) καθώς και στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και τράβηξε το ενδιαφέρον τόσο των πιτσιρικάδων φίλων του κινηματογράφου όσο και μεγαλύτερου κοινού.

Στα Στερ στη Βέσο Μάρε ήταν η 1η σε εισιτήρια ταινία το περασμένο σαββατοκύριακο φτάνοντας τα 2.000 εισιτήρια (2η ταινία ήταν τα «Trolls – Οι Ευχούληδες» που έχουν συνολικά από τις 3/11 που προβάλλονται ξεπεράσει τα 4.000 εισιτήρια). Επίσης το «Φανταστικά Ζώα και που Βρίσκονται» που εντυπωσιάζει με τα ασυναγώνιστα οπτικά εφέ του που σίγουρα θα προταθούν για Όσκαρ, πρέπει να έκανε και άλλα 500 εισιτήρια στο Πάνθεον που διαχειρίζεται ο Παναγιώτης Κοτσαύτης.

Η ταινία με επικεφαλής του καστ τον Έντι Ρεντμέιν, με πολύ χιούμορ, τον Νταν Φόγκλερ στο ρόλο του Τζέικομπ Κοβάλκσι που μπλέκει και βοηθά τον «μαγοζωολόγο» Νιουτ Σκαμάντερ στη Νέα Υόρκη του 1926 παρότι ανήκει στους λεγόμενους «άμαγους», να κλέβει σχεδόν την παράσταση, και μία ολιγόλεπτη έκπληξη που ακούει στο όνομα Τζόνι Ντεπ, είναι γενικά καλή! Το φιλμ έχει και μία «σκοτεινιά», οικολογική διάθεση, ο σκανταλιάρης Νίφλερ, από τα φανταστικά τερατάκια – ζωάκια που έχει στην βαλίτσα του ο Σκαμάντερ και το σκάει συνέχεια...κλέβοντας ότι λάμπει, είναι πολύ συμπαθής και βγάζει γέλιο, ωστόσο προς το τελευταίο του μισάωρο το φιλμ δεν αποφεύγει τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την σεναριακή κορύφωση.

Στις ΗΠΑ το Fantastic Beasts & Where you find them, με τα 75 εκατομμύρια δολάρια για ξεκίνημα, απλώς προσέγγισε τη χαμηλότερη σε έσοδα ταινία του franchise του Χ. Πότερ, το «Harry Potter and the Order of the Phoenix» που είχε ξεκινήσει με 77 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture