Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένταση μετά τις πορείες του Πολυτεχνείου– Φωτιές σε κάδους και ένα Ι.Χ.- Πετροπόλεμος και χημικά- Πολλές προσαγωγές- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ένταση μετά τις πορείες του Πολυτ...

Επέμβαση των ΜΑΤ

23:03 Τελικά οι προσαγωγές άγγιξαν τις 40.

 

21:35 Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Για πάνω από 15 προσαγωγές νεαρών που συμμετείχαν στα επεισόδια μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο που έγιναν στην Πάτρα, κάνει λόγο στην παρούσα φάση η Αστυνομία.

 

21:11 Το Ι.Χ. που πήρε φωτιά έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Η Πυροσβεστική καθυστέρησενα φθάσει στο σημείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν απωθήσει πλέον τους Αντιεξουσιαστές προς την Μαιζώνος.

 

21:02 Αστυνομικοί και συγκεντρωμένοι «συναντήθηκαν» Κολοκοτρώνη και Κανακάρη. Οι αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν λελογισμένη χρήση χημικών προσπαθώντας να μην απαντήσουν στις «προκλήσεις». Από τις μολότοφ πήρε φωτιά ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

 

21:00 Αστυνομικοί και συγκεντρωμένοι «συναντήθηκαν» Κολοκοτρώνη και Κανακάρη. Οι αντιεξουσιαστές πετούν πέτρες ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ κάνουν λελογισμένη χρήση χημικών προσπαθώντας να μην απαντήσουν στις «προκλήσεις».

 

20:56 Πριν λίγο μια διμοιρία των ΜΑΤ, κατεβαίνοντας από Καραϊσκάκη-Κολοκοτρώνη, έκανε επέμβαση.

 

20:52 Κανακάρη και Κολοκοτρώνη είναι συγκεντρωμένοι οι αντιεξουσιαστές ενώ έχουν βάλει φωτιές σε κάδους στην συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου-Κανακάρη και Αγ. Νικολάου-Κορίνθου. Νωρίτερα είχαν σπάσει την τζαμαρία του υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  που βρίσκεται Αγ. Νικολάου και Κανακάρη.

Το κέντρο της Πάτρας έχει «νεκρώσει» καθώς έχουν κλείσει τα καταστήματα. Πέφτουν και μολότοφ.

 

 

20:36 Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο οι πορείες μνήμης για το Πολυτεχνείο, ωστόσο στο Παράρτημα παραμένουν ακόμα ομάδες αντιεξουσιαστών οι οποίες, όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του thebest.gr Φάνης Βγενόπουλος, έχουν ανάψει φωτιές σε ορισμένου κάδου, ενώ πέταξαν και πέτρες κατά πολιτών που βρίσκονται στο σημείο.

 

19.51: Πέτρες κατά του Αστυνομικού Τμήματος στην οδό Γούναρη πέταξαν νωρίτερα διαδηλωτές, προερχόμενοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα.

 

19.32: Κυκλοφοριακό έμφραγμα αυτή την ώρα στην Πάτρα, καθώς οι δρόμοι του κέντρου είναι κλειστοί λόγω των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μποτιλιάρισμα παρατηρείται στο δρόμο για Δασύλλιο, με την ουρά να ξεκινά στην άνοδο από το φανάρι της Κορίνθου.

18.53: Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι δυο πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η πρώτη πορεία ξεκίνησε από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και η δεύτερη, αυτή του ΠΑΜΕ, από την πλατεία Γεωργίου. Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο.

Νωρίτερα

Με τις καθιερωμένες πορείες κορυφώνονται απόψε στην Πάτρα, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα, τον Νοέμβρη του 1973.  Η μια πορεία ξεκινά σε λίγη ώρα, από φοιτητικούς συλλόγους, την ΕΛΜΕ Αχαΐας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και κόμματα., με αφετηρία το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Στην πορεία συμμετέχουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Φιλολογία, Παιδαγωγικό, Θεατρικών Σπουδών.

Η δεύτερη πορεία θα ξεκινήσει και αυτή την ίδια ώρα (6 το απόγευμα), διοργανώνεται από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τον Δήμο Πάτρας, με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου.

Ήδη αυτή την ώρα, ο κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται τόσο  στο Παράρτημα, όσο και στην πλατεία Γεωργίου.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με αστυνομικούς να παρακολουθούν διακριτικά όλα τα σημεία, φοβούμενοι τυχόν επεισόδια.

Νωρίτερα το μεσημέρι ένταση δημιουργήθηκε έξω από το Παράρτημα, όπου φοιτητές απώθησαν μέλη της ΡΑΠ από το να καταθέσουν στεφάνι.

Να σημειωθεί ότι οι δρόμοι του κέντρου έχουν ήδη να κλείνουν από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις