Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Θεοχάρης: "Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η...Καλιφόρνια της Ευρώπης"

Θεοχάρης: "Η Ελλάδα θα μπορούσε να ...

Εκδήλωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας στο 19ο Forum Ανάπτυξης/ Money Show 2016

Η βαριά φορολογία του ακινήτου βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο του  ενδιαφέροντος στη συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας στο 19ο Forum Ανάπτυξης/ Money Show 2016, με κεντρικό ομιλητή τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη, πρώην γενικό γραμματέα εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως ο ίδιος τόνισε "βιώνουμε την όγδοη χρονιά κρίσης" θυμίζοντας την αναθεώρηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ το 2008 και συνέχισε: "Είμαστε πτωχευμένοι σε σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς φακό".

Ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης και  υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση βαθαίνει γιατί στα οκτώ χρόνια που έχουν μεσολαβήσει δεν έχουν υπάρξει δημοσιονομικές αλλαγές.

"Η χώρα θέλει χτίσιμο από την αρχή" είπε και πρότεινε

- νέα θεσμική αρχιτεκτονική για τη διάκριση εξουσιών

- νέα αρχιτεκτονική στο Δημόσιο

- νέα αρχιτεκτονική στην οικονομία

Για τα "κόκκινα δάνεια" για τα μεν επιχειρηματικά πρότεινε bad bank, που α χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα των Ελλήνων στο εξωτερικό, αντί να φορολογούνται τα χρήματα που έχουν βγει εκτός Ελλάδος, ενώ για στεγαστικά εισηγήθηκε κούρεμα έως και 110% με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου, αλλά και κοινωνικά κριτήρια σε σχέση με το δανειολήπτη.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι "η Ελλάδα θα μπορούσα να γίνει η Καλιφόρνια της Ευρώπης, γιατί έχει το υπόβαθρο. Αρκεί, να υπάρξει ένα πειστικό σχέδιο που θα δίνει το αίσθημα της ασφάλειας".

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αυξημένες αποποιήσεις κληρονομιάς, καθώς "η νέα γενιά αρνείται να εμπλακεί με την κληρονομιά περιουσιακών στοιχείων".  Για το ίδιο ζήτημα ο Νίκος Παπάκος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας - εκ των εισηγητών της εκδήλωσης, συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή σε τέτοιες αποφάσεις, εξηγώντας ότι δεν υφίσταται διαδικασία ανάκλησης της αποποίησης και παρέπεμψε σε περιπτώσεις που προχώρησαν σε αποποίηση κι  έπειτα το μετάνιωσαν.

Νέα βάρη στα ακίνητα περιέγραψε η Κυριακή Αθανασιάδη, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαϊας, προσθέτοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο ΕΝΦΙΑ να μετατραπεί σε μόνιμος φόρος.

Για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος σε σχέση με τα ακίνητα μίλησε ο λογιστής - συγγραφέας Ορέστης Σεϊμενής, ο οποίος παράλληλα προέτρεψε τους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν ηλεκτρονικά τα λάθη στα Ε9  μέχρι 30 Νοεμβρίου. "Κάποτε   συμπληρώναμε τα Ε9 επιπόλαια, σήμερα όμως τα Ε9 συνιστούν τη βάση για τη φορολογία" επέστησε την προσοχή.

Προσοχή συνέστησαν οι ομιλητές και στις δηλώσεις κτηματογράφησης της περιοαστικής Πάτρας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η  Μανδάνη Καμπισοπούλου δικηγόρος κτηματογράφησης Δυτικής Αχαΐας εξήγησε διεξοδικά τη διαδικασία που ακολουθείται, θυμίζοντας ότι η προθεσμία λήγει στις 12 Δεκεμβρίου, με υπαρκτό πάντα τον κίνδυνο τα ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr