Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

/

Πάτρα: 1.247.160 ευρώ για φιλανθρωπικό έργο διέθεσε η Ιερά Μητρόπολη

Πάτρα: 1.247.160 ευρώ για φιλανθρωπικό έ...

Συνεδριακή εκδήλωση στο 19ο Forum Ανάπτυξης

«Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο ενισχύεται η φιλανθρωπία». Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που βγήκε από τη συνεδριακή εκδήλωση που οργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών στο 19ο Forum Ανάπτυξης / Money Show Πάτρας.

Το 2015 η Ιερά Μητρόπολη Πατρών διέθεσε για Φιλανθρωπικό έργο 1.247.160 ευρώ, ενώ το 2014 το ποσό ήταν 1.169.762, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Χρήστος Αδαμόπουλος μηχανολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών.

Συνολικά η Εκκλησία της Ελλάδος διέθεσε 126.316.801,73 ευρώ.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργο η Ιερά Μητρόπολη Πατρών διατηρεί 58 φιλόπτωχα ταμεία, διανέμει ημερησίως 600 μερίδες φαγητού μέσω των δομών «Στέγη Αγάπης», χορηγεί υποτροφίες σε 18 φοιτητές, λειτουργεί παιδικό σταθμό στην Εγλυκάδα και υλοποιεί δράσεις στα καταστήματα κράτησης.

Μίλησαν ακόμη ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης,ο οποίος τόνισε ότι το κυρίαρχο έργο της Εκκλησίας είναι το αγιαστιακό, αλλά το φιλανθρωπικό έργο εξ αντικειμένου υλοποιείται προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της Πολιτείας.

Ο Ηλίας Σκόνδρας φιλόλογος – λυκειάρχης αναφέρθηκε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δια μέσου των αιώνων κι εκτός των άλλων φθάνοντας στην περίοδο της κατοχής παρέπεμψε στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής είναι βλάσφημος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr