Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογή Τραμπ: Ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΕ

Εκλογή Τραμπ: Ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΕ

Τον καλούν σε συνάντηση κορυφής τη; ΕΕ

Όσο και αν δεν ομολογείται δημοσίως, η ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΕ μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών που έφεραν νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλη.Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ ειναι εν πολλοίς άγνωστος στην Ευρώπη, οι δε δημόσιες τοποθετήσεις του κάθε άλλο παρά συνάδουν με τα ευρωπαϊκά ήθη, έθιμα και συμφέροντα. Αυτός ειναι άλλωστε και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι πρόεδροι της ΕΕ Τουσκ και Γιουνκερ έσπευσαν, πριν ακόμη κοπάσουν τα επινίκια απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να προσκαλέσουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνάντηση κορυφής το ταχύτερο δυνατό.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις με τη Ρωσία, οι διεθνείς εμπορικές και περιβαλλοντικές συμφωνίες, η κοινή ασφάλεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ειναι μερικά απο τα θέματα στα οποία οι Ευρωπαίοι αναμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας αμερικανικής ηγεσίας.

Ενδεικτικές των ανησυχιών είναι οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις απο το Βερολίνο και το Παρίσι, ενώ ο Επιτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ο Ντόναλντ Τραμπ να ειναι "διαφορετικός" από αυτόν που εμφανίστηκε κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο Γάλλος Επιτροπος ανέφερε οτι σε πολλές χωρες υπαρχουν ανησυχίες για την επικράτηση Τραμπ στις εκλογές και υπογράμμισε οτι σημερα η ενωμένη Ευρωπη ειναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ.

Τι είχε πει για την Ελλάδα και το χρέος ο Ντόναλτ Τραμπ

Δεν θέλουν τον Τραμπ στην Καλιφόρνια-Διαδηλώσεις κατά του νέου Προέδρου-Έκαψαν το ομοίωμά του

ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις