Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημήτρης Καλογερόπουλος:«Η κοινή γνώμη πρέπει να μάθει την αλήθεια»

Δημήτρης Καλογερόπουλος:«Η  κοινή γνώμη ...

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Συμπολιτείας- Τι είπε για Θεοδωρακόπουλο και για την επόμενη μέρα

Ο βασικός λόγος  που έφερε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η συμπεριφορά του αντιπάλου  την δεύτερη Κυριακή, δήλωσε ο  δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. χθες το μεσημέρι. Μιλώντας στο εκλογικό του γραφείο, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας υποστήριξε ότι «ο αντίπαλος χρησιμοποίησε συκοφαντίες, ψεύδη, λάσπη και μαύρες διαφημίσεις για να τον πλήξει και τελικά τα κατάφερε».

Ο κ. Καλογερόπουλος, όπως τόνισε, προτίμησε να μην απαντήσει στις συκοφαντίες του αντιπάλου γιατί ήθελε να κρατήσει το ήθος και την σοβαρότητα των δημοτικών εκλογών.

«Θέλω καθαρή δημοτική πολιτική, και η κοινή γνώμη θα πρέπει να μάθει την αλήθεια» υποστήριξε ο κ. Καλογερόπουλος και απάντησε αναλυτικά στις καταχωρήσεις της τελευταίας εβδομάδας από την πλευρά Θεοδωρακόπουλου.

Θέμα 1ο: Τέλη ύδρευσης – καθαριότητας. Δεν έγινε καμία αύξηση στο Δήμο Συμπολιτείας τα έτη 2009-2010. Η τελευταία αύξηση τελών έγινε το 2008 και ήταν στο ύψος του πληθωρισμού.

Θέμα 2ο: Τέλος 5 ευρώ. Η τιμή στην οποία αναφέρθηκε η αντίπαλη πλευρά αφορά επαγγελματική χρήση και όχι οικιακή. Ψευδώς λοιπόν συνδέθηκε το επαγγελματικό τέλος με το οικιακό των Δαφνών Αιγίου που σίγουρα είναι χαμηλότερο αφού μιλάμε για οικιακή χρήση.

Θέμα 3ο: Χρέος του Δήμου Συμπολιτείας 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Ψευδές. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του Δήμου που επικαλέστηκαν, υπάρχουν μετρητά στο ταμείο του Δήμου, δηλαδή ταμειακό υπόλοιπο, ύψους 560 χιλιάδων ευρώ. Ακόμα, υπάρχουν απαιτήσεις του Δήμου ύψους 760 χιλιάδων ευρώ και μένει μόνο ένα μη ληξιπρόθεσμο επενδυτικό δάνειο για οκτώ έτη. Είναι λοιπόν ψέμα και καθαρή συκοφαντία.

Θέμα 4ο: Είπαν ότι ο λαός δεν εξέλεξε τους αντιδημάρχους της Συμπολιτείας. Ψέμα. Οι 4 πρώτοι του συνδυασμού ήταν αντιδήμαρχοι.

Θέμα 5ο: Είπαν ότι επί θητείας μου δεν κατάφερα να πάρω ούτε ένα ευρώ από προγράμματα. Ψέμα. Ενδεικτικά, σας δείχνω πίνακα έργων του Γ’ ΠΕΠ όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι εξασφαλίστηκαν έργα και απορροφήθηκε ποσό πάνω από 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Θέμα 6ο: Είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος ότι είμαι επαγγελματίας δήμαρχος. Εγώ είμαι 12 χρόνια στο Δήμο ενώ εκείνος είναι 32 χρόνια και μάλιστα σε μερικά από αυτά σε αμειβόμενες δευτερεύουσες θέσεις του Δήμου Αιγίου.

Θέμα 7ο: Είπαν ότι δεν θα ορκιστώ και θα παραιτηθώ από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ψέμα. Απαντώ το αυτονόητο: θα ασκήσω το ρόλο που μου έταξε η κοινωνία από τη θέση της αντιπολίτευσης. Θέλω να πετύχει η νέα δημοτική αρχή γιατί αυτό συμφέρει τον τόπο. Συμφέρει όλους μας.

Θέμα 8ο: Είπαν ότι θα μπω στο Αίγιο με άσπρο άλογο. Ψέμα. Καθαρή συκοφαντία και λάσπη που ξεπερνάει κάθε όριο.

Θέμα 9ο: Είπαν ψέματα για το Δημαρχείο Συμπολιτείας ότι στοίχισε 2 εκατομμύρια ευρώ, είπαν ψέματα για τα παρτέρια και τα πεζοδρόμια ότι στοίχισαν 300 χιλιάδες ευρώ. Ας μας δείξει έστω και ένα στοιχείο για τους αριθμούς που επικαλείται. Όλες οι καταχωρίσεις ήταν μαύρες διαφημίσεις.

«Καλώ τον κ. Θεοδωρακόπουλο να βγει και να πει όλη την αλήθεια. Αλλιώς είναι κοινός συκοφάντης. Ακόμα και αυτά που είπαν ότι εξαιτίας της ιδιότητας μου αύξησα την ατομική μου περιουσία είναι συκοφαντίες.

Ουδέν ψευδέστερον, είναι κοινή συκοφαντία» δήλωσε ο κ. Καλογερόπουλος. Συμπλήρωσε ακόμα ο δήμαρχος Συμπολιτείας: «Χρησιμοποίησαν λάσπη και ψεύδη. Μετέτρεψαν επαγγελματικούς οργανισμούς σε εκλογικά γραφεία. Έβαλαν μαύρες διαφημίσεις, μηχανισμούς και παπαγαλάκια. Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από όλα τα παραπάνω.

Οι συνεργάτες του κ. Θεοδωρακόπουλου σήμερα ειρωνεύονται και απειλούν ψηφοφόρους μας. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν συνεχιστεί αυτή η τακτική. Είπαν ότι στις εκλογές χάλασα λεφτά. Μάλλον εκείνος χάλασε πολλά λεφτά. Τελικά κερδίζει όποιος έχει λεφτά και πετάει λάσπη».

Για την επόμενη μέρα

Μιλώντας για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών, ο κ. Καλογερόπουλος υποστήριξε ότι ο κ. Θεοδωρακόπουλος έχει την εμπιστοσύνη του 35% των πολιτών και την ανοχή του 52% ενώ η παράταξή του έχει την εμπιστοσύνη του 41% των πολιτών και την ανοχή του 48%.

«Θα αγωνιστούμε από αυτή τη θέση και με τη δύναμη της μισής κοινωνίας της Αιγιάλειας για το καλό του τόπου. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες που βοήθησαν σ’ αυτόν τον αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή και θα την συμβούλευα να διαβάσει το ποίημα του Κίπλινγκ, το «Αν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις