Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συρρέουν οι πιστοί στο ναό του Αγίου Ανδρέα για να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας – ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την υποδοχή του ιερού κειμηλίου

Πάτρα: Συρρέουν οι πιστοί στο ναό του Αγ...

Την Αγία Ζώνη συνοδεύει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου αρχιμανδρίτης Γερ. Εφραίμ

Εκατοντάδες πιστοί συρρέουν από το απόγευμα της Παρασκευής στο ναό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας, προκειμένου να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη της Παναγίας, η οποία έφτασε στην πόλη από το Άγιο Όρος. Η υποδοχή του ιερού κειμηλίου της Θεοτόκου, έγινε με θρησκευτική λαμπρότητα, από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ενώ απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα.

Η Αγία Ζώνη έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του νέου Ναού του Αγίου Ανδρέα και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή, του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

17.49: Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε πριν από λίγο η υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, από τη Μητρόπολη Πατρών. Η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στην Πάτρα από τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος παρέδωσε το ιερό κειμήλιο στα χέρια του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, που ανέμενε έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Στη συνέχεια εν πομπή η Τίμια Ζώνη της Παναγίας τοποθετήθηκε από τον κ. Χρυσόστομο σε ειδική θέση στο κέντρο του νέου ναού του Αγίου Ανδρέα.

Μάλιστα, όταν μπήκε η Τίμια Ζώνη στην εκκλησία, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Την Τίμια Ζώνη προσκύνησε πρώτος, ο Μητροπολίτης Πατρών, ακολούθησε ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Άρτης Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος και ο ηγούμενος Εφραίμ.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν συρρεύσει στο ναό για να προσκυνήσουν την Τίμια Ζώνη, ενώ αυτή την ώρα τελείται στο ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

17.33: Έφτασε στην Πάτρα η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου. Η υποδοχή γίνεται από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, πλαισιωμένο από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο, τον Άρτης Καλλίνικο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης Χρύσανθο, οι οποίοι βρίσκονται έξω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα την πομπή που καταφθάνει από το αεροδρόμιο του Αράξου.

Στην υποδοχή συμμετέχει ο κλήρος της Μητρόπολης Πατρών, πλήθος πιστών, όπως και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της πόλης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί σε λίγη ώρα η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου από το Άγιο Όρος. Ήδη πλήθος πιστών έχουν κατακλύσει το προαύλιο του ναού του Αγίου Ανδρέα, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή της.

Η Τίμια Ζώνη έφτασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο του Αράξου, με ειδική πτήση και τέθηκε προς προσκύνηση στους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό της 116 Πτέρυγας Μάχης.

Αυτή την ώρα, η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, καταφθάνει εν πομπή στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα από τον Άραξο, όπου επικεφαλής της υποδοχής είναι ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις