Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: Και οι χριστιανοί μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους...

Νίκος Νικολόπουλος: Και οι χριστιανοί μπ...

Ανακοίνωση μετά την απόφαση της ολομέλειας της Βουλής στο αίτημα για άρση ασυλίας του

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής: "Την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του διαφύλαξε την ελευθερία των βουλευτών στην άποψη και αποδέχτηκε ότι η έκφραση γνώμης δεν συνιστά προσβολή στν ατομική ελευθερία οιουδήποτε, εκφράζει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, μετά την απόφαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ασυλίας του.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:

«Ο βουλευτής, όπως και κάθε πολίτης, οφείλει να απολογείται για συμμετοχή ή συνέργεια σε επιλήψιμες πράξεις, όχι όμως και να διώκεται για την έκφραση απόψεων, που μπορεί να είναι αντίθετες με κοινωνικές ομάδες αλλά δεν προσβάλλουν καθόλου και το δικό τους δικαίωμα στην άποψη και τελικά, στην αυτοδιαχείριση. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι απόψεις δεν συνιστούν απλά και μόνο μία προσωπική κατάθεση αλλά εκφράζουν την ελληνοχριστιανική και ορθόδοξη άποψη επί ενός θέματος, όπως ο “γάμος” μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων βουλευτών, ανεξάρτητα από την ατομική άποψη καθενός επί του συγκεκριμένου θέματος, με τη σημερινή της απόφαση, προστάτευσε το δικαίωμα των χριστιανών να εκφράζουν άποψη και τελικά, να ομολογούν την πίστη τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι χριστιανοί θα αισθάνονταν πως τελούν υπό διωγμό, γεγονός ανεπίτρεπτο για μία δημοκρατική χώρα, ειδικά δε για την Ελλάδα.

Εν κατακλείδι, το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας του καθενός να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί στα πλαίσια των νόμων και του συντάγματος, είναι αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο αδιαπραγμάτευτο όμως είναι και το δικαίωμα όλων, ιδίως των βουλευτών, στην έκφραση άποψης. Γι’ αυτό και η Βουλή σήμερα δεν διαφύλαξε τον Νικολόπουλο, διαφύλαξε ένα θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα όλων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις