Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: "Όποιοι και αν είναι οι εχθροί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"

Νίκος Νικολόπουλος: "Όποιοι και αν ...

Μήνυμα του ανεξάρτητου βουλευτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος τονίζει: «Οι χαλεποί καιροί προσφέρονται για ακόμη πιο βαθιές ιστορικές ενδοσκοπήσεις. Και το ορόσημο της 28ης Οκτωβρίου παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να δούμε τους εαυτούς μας στον «καθρέφτη» των πολλών μικρών ιστοριών, που ο καθένας  γράφει σε τούτο τον ευλογημένο τόπο.

Δεν απευθύνομαι μόνο στους Έλληνες που είναι αποδεδειγμένα, πατριώτες. Απευθύνομαι και στους «άλλους» με την ελαστική πατριωτική συνείδηση. Γιατί αυτοί είναι που καλούνται να «ανανήψουν» για να πάει η πατρίδα μπροστά.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι η Ελλάδα του «ΟΧΙ», η Ελλάδα του πνευματικού ήλιου του βαθέως μπλε ουρανού, της καταγάλανης θάλασσας, η Ελλάδα της αντίστασης, της αποκοτιάς και της λευτεριάς.

Ελλάδα είναι τα μυριόστομα «ΟΧΙ « μας ανά τους αιώνες. Είναι η μήτρα των γενναίων και η φύτρα των ελεύθερων. Είναι ο άγιος τόπος, που ακόμα και αν «φυτρώσει» σκλαβιά, ο Έλληνας την ξεριζώνει. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έκανε σπονδές στον θάνατο, όταν χιλιάδες ζωές στην Πίνδο, τους Αγίους Σαράντα, την Κορυτσά, το Τεπελένι θυσιάστηκαν για την λευτεριά.

Ναι, ίσως πείτε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η επιχειρηματολογία αλλά απείρως περισσότερα. Ναι, όντως η επιχειρηματολογία παραπέμπει στο κώνειο του Σωκράτη , στον Εφιάλτη των Θερμοπυλών,  στην κερκόπορτα της Κωνσταντινούπολης, στα «γιουσουφάκια»  της Τουρκοκρατίας, στην φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, στους «Γερμανοτσολιάδες», στους ριψάσπιδες της εποχής μας και τους «νταβατζήδες» της γενιάς μας, που έχουν οδηγήσει την χώρα στην ιδιότυπη οικονομική σκλαβιά του 21ου αιώνα.

Είναι, πράγματι, κι αυτά τα ολέθρια  η Ελλάδα και για αυτό ποτέ δεν ησυχάζει. Ό,τι το αρνητικό όμως, ωχριά μπροστά στο μεγαλείο του Έλληνα πατριώτη. Του πατριώτη που με το χαμόγελο στα χείλη αναποδογύρισε τα βουνά της Αλβανίας βροντοφωνάζοντας «ΟΧΙ» στον φασισμό. Του πατριώτη που κάνει τον σταυρό του και γίνεται το απραγματοποίητο, κατορθωτό. Που ανάβει ένα κερί στην Παναγιά και βλογάει μάνα και πατέρα γιατί τον έφεραν στην ζωή, σε αυτό τον ξεχωριστό, καθαγιασμένο τόπο, που έχει την λευτεριά μέσα του και έρχεται η ώρα που αντρειεύει και θεριεύει.

Εδώ βρισκόμαστε τώρα. Εβδομήντα έξι χρόνια μετά το έπος του ΄40 και έξι πριν την εθνική μας παλιγγενεσία. Και καλούμαστε να σταθούμε στο δυσθεόρατο ύψος της ιστορίας μας.

Όποιος και αν είναι ο εχθρός, όσοι και αν είναι οι  εχθροί, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, γιατί το άστρο το λαμπρό της 28ης Οκτωβρίου είναι το αναπόφευκτο της μοίρας μας να την οδηγεί, λεύτερη στην ψυχή, εις τους αιώνες των αιώνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις