Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συρία: Πυρά πυροβολικού των ανταρτών σκότωσαν παιδιά σε σχολείο στο δυτικό Χαλέπι

Συρία: Πυρά πυροβολικού των ανταρτών σκό...

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Πυρά πυροβολικού των σύρων ανταρτών σκότωσαν χθες παιδιά σε σχολείο στο ελεγχόμενο από την κυβέρνηση δυτικό Χαλέπι, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μόλις μια ημέρα μετά τα αεροπορικά πλήγματα σε σχολείο ανταρτοκρατούμενου χωριού στην Ιντλίμπ, 50 χλμ. μακρύτερα.

Οι οβίδες έπληξαν δύο συνοικίες, μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA: το δημόσιο σχολείο στην συνοικία Σαχάμπα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία παιδιά και να τραυματισθούν περισσότερα από 12, ενώ η άλλη επίθεση προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων στη συνοικία Χαμντανίγια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση που έχει την έδρα της στη Βρετανία, ανακοίνωσε πως έξι παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις, ανάμεσα στα οποία ένα μωρό.

Το Χαλέπι, η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας πριν από τον πόλεμο, είναι διαιρεμένο εδώ και χρόνια ανάμεσα σε τομείς που ελέγχονται από την κυβέρνηση και άλλους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν πλήξει την Τετάρτη ένα σχολείο στο χωριό Χάας, στην ανταρτοκρατούμενη Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 15 μαθητές. Δυτικές χώρες κατηγόρησαν για την επίθεση τον συριακό στρατό και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, όμως η Μόσχα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις