Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρηματικών δανείων

Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον εξωδικαστικ...

Τονίζει την σημασία που έχει η θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού συστήματος

«Για την επίλυση του γόρδιου δεσμού υπερχρέωσης είναι απαραίτητη η εφαρμογή μίας ταχείας εναλλακτικής μεθόδου εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης χρεών, δεδομένων και των καθυστερήσεων που καταγράφονται στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης». Αυτό υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ στις προτάσεις που έστειλε στον πρωθυπουργό και στο υπουργείο Οικονομίας, με αφορμή το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρηματικών δανείων.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει τη σημασία που έχει η θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού συστήματος εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών, η οποία θα καλύπτει όλο το φάσμα των χρεών που έχουν συσσωρεύσει οι επιχειρήσεις (τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές). Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «το μοντέλο που θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να καλύπτει τις ειδικότερες ανάγκες των δανειοληπτών.

Ιδιαίτερα, στην περίπτωση των επιχειρήσεων, απαιτείται η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη διαχείρισης χρέους, που θα λειτουργήσει συντεταγμένα και αποτελεσματικά και θα οδηγήσει σε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις. Ο ρόλος των ινστιτούτων των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία κατάρτισης και διαχείρισης ενός τέτοιου σχεδίου κρίνεται καθοριστικός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά