Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τώρα για την Πάτρα: Πρόταση για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών

Τώρα για την Πάτρα: Πρόταση για την πληρ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" επισημαίνεται:΅Σε σχέση με την πληρωμή των Σχολικών καθαριστριών και την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε πληρωμή των δεδουλευμένων η Παράταξη Τώρα για την Πάτρα κατέθεσε ως πρόταση, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επίλυση του προβλήματος τα εξής:

Η αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα του καθαρισμού των Σχολείων δεν είναι καινούρια υπόθεση. Ταλανίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και παίζει με την υγειά των μαθητών εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη και τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις και να ικανοποιεί τις ελάχιστες ανάγκες των σχολικών καθαριστριών και των οικογενειών τους, δηλαδή να βρίσκει τα χρήματα και να τις πληρώνει  όπως γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια με 25% μάλιστα τότε μικρότερες επιχορηγήσεις και να μένουν τα σχολεία καθαρά.

Συγκεκριμένα οι σχολικές επιτροπές έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη μισθοδοσία μέσω των διαθεσίμων πόρων που διαθέτουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, και φυσικά οφείλουν στα όρια της διακριτικής του ευχέρειας να ξεπεράσουν και το πρόβλημα της μη υπογραφής της σύμβασης με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε υπογράφει η σύμβαση από την 1η του Σεπτέμβρη και όμως η μισθοδοσία έτρεχε. Πολιτικό θάρρος και τόλμη χρειάζεται επί της ουσίας και όχι επαναστατική γυμναστική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις