Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ την πρόγνωση του καιρού της Πάτρας για το τετραήμερο 27-30 Οκτωβρίου- Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

ΔΕΙΤΕ την πρόγνωση του καιρού της Πάτρας...

Οι ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της 28ης Οκτωβρίου 2016

Μεταβολή του σκηνικού του καιρού θα έχουμε από την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 7 βαθμούς. Πιο αναλυτικά κι όπως αναφέρει στην πρόγνωση του καιρού, ο Νικόλας Σερέτης από την Πάτρα, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Τυρρηνικής Θάλασσας θα κινηθεί νοτιοανατολικότερα και θα μεταβάλλει τον καιρό στην περιοχή μας.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής θα είναι οι βροχές και στην Δ-ΝΔκη χώρα οι καταιγίδες καθώς και η σημαντική ενίσχυση των ανέμων η οποία θα επιφέρει και πτώση στην θερμοκρασία. (χάρτης 1)

Όσον αφορά την περιοχή της Πάτρας η μεταβολή αυτή θα εξελιχθεί ως εξής:

Πέμπτη 27/10:Νεφελώδης αναμένεται να είναι ο καιρός στην πόλη από την αρχή της ημέρας. Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Από εκεί και έπειτα και μέχρι το τέλος της ημέρας θα εκδηλώνονται στην περιοχή βροχές έως μέτριας έντασης.

Πιθανώς πρόσκαιρα δεν αποκλείεται κάποια στιγμιαία έξαρση όσον αφορά την ένταση. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στο δυτικό τμήμα του ν.Αχαΐας, όπου από το απόγευμα και μετά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-20oC. Οι άνεμοι θα πνέουν Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί στα 4-5bf πρόσκαιρα στον Πατραϊκό και 6bf. Σημαντική ενίσχυση αυτών προς τις βραδινές ώρες ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν μια πιο ανατολική συνιστώσα.

Δεν αποκλείεται στα πολύ ορεινά τμήματα του νομού να εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα της Πέμπτης.

Παρασκευή 28/10: Νεφελώδης ο καιρός στην πόλη χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Αυτά θα είναι ασθενή με πιθανή ώρα εκδήλωσης τις πρωϊνές ώρες. Αντίθετα στα δυτικότερα τμήματα του νομού θα είναι εκ νέου πιο έντονα κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν και εκεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-16oC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα πνέουν ισχυροί ανατολικοί 6-7bf ενώ στην περιοχή του Ρίου, σε περιοχές πέριξ αυτού καθώς και σε προάστια της πόλης υπήνεμα στον ανατολικό (π.χ. Ρωμανός) οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 8-9bf. Αυτοί θα αποτελέσουν τον ανασταλτικό παράγοντα στην εκδήλωση έντονων φαινομένων, ενώ εξ' αιτίας αυτών η αισθητή θερμοκρασία, δηλαδή η θερμοκρασία που αντιλαμβάνεται το σώμα μας θα είναι 2-3oC πιο χαμηλή από αυτήν που θα δείχνουν τα θερμόμετρα.

Πηγή Χάρτη: www.inmeteo.gr

Οι ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της 28ης Οκτωβρίου 2016.

Σ/Κ 29-30/10: Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στην πόλη χωρίς κάποια φαινόμενα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ανέλθουν, φθάνοντας τους 21oC κατά μέσον όρο.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης - Ρωμανός Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις