Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Μέτωπο» κατά των πλειστηριασμών– Δημοτικό Συμβούλιο, Εμπορικός Σύλλογος, συμβολαιογράφοι και συλλογικότητες ζητούν προστασία της πρώτης κατοικίας

Πάτρα: «Μέτωπο» κατά των πλειστηριασμών–...

Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε εργατικά λαϊκά σπίτια, ζητά ο Κώστας Πελετίδης

Την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς λόγω χρεών, ζητούν φορείς και συλλογικότητες της Πάτρας. Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι συμβολαιογράφοι του Εφετείου Πατρών, συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, ζητώντας και αυτοί, προστασία της πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, κάθε Τετάρτη, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής, προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Ειρηνοδικείο στο Δικαστικό Μέγαρο, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε από το Σώμα, να πάρει θέση, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες των εργατικών Σωματείων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των λαϊκών επιτροπών, που αγωνίζονται:

-Να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία.

-Να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε εργατικά λαϊκά σπίτια.

-Να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.

-Να μην πραγματοποιηθεί καμία πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από τράπεζες και δημόσιο σε βάρος των ανέργων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων.

-Να καταργηθεί τώρα από την κυβέρνηση το αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο που διέπει τους ΟΤΑ, σε σχέση με τις κατασχέσεις».

Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας: Ψήφισμα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα λαϊκά σπίτια - Διαβάστε την εισήγηση του Δημάρχου Κ. Πελετίδη

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, ο οποίος σε συνεδρίασή του, αποφάσισε πως:

«Είμαστε απέναντι στους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία και απαιτούμε προστασία των εμπόρων με χρήση του νόμου Κατσέλη που τους δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουν σε εξωδικαστικές διαφορές με απλοποιημένη διαδικασία ώστε να βγουν από το αδιέξοδο».

Συνεδρίασε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας για το «ακατάσχετο», το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τους πλειστηριασμούς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις