Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό-Άνετη επικράτηση επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ

Ευρωλίγκα: Νέα νίκη για τον Ολυμπιακό-Άν...

Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 91-81 της ομάδας του Μιλάνου

Ο Ολυμπιακός συνδύασε στο απόλυτο την ουσία και το θέαμα και επικράτησε με 91-81 της Αρμάνι Μιλάνο. Φοβεροί οι Ερικ Γκριν και Κεμ Μπιρτς.

Μετά τις δύο πρώτες αποτελεσματικές επιθέσεις της Αρμάνι (2-4), ο Ολυμπιακός χτύπησε στο ανοικτό γήπεδο, σημαδεύοντας και στα αργά πόδια του Ραντούλιτσα με τον Σπανούλη, με αποτέλεσμα να κάνει ένα σερί 11-0 (13-4).

Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έχασαν τη συγκέντρωσή τους, ενώ… ξέχασαν τον Τζεντίλε και έτσι οι Ιταλοί έκαναν ένα 9-0 για την ισοπαλία (13-13).

Η είσοδος των Χάκετ και Παπαπέτρου βοήθησε αρχικά τους «ερυθρόλευκους», ώστε να πάρουν ξανά τα ηνία του παιχνιδιού (20-13) και παρά την αντίδραση της ομάδας του Ρέπεσα (22-19), ο Γκριν με τρίποντο στο τέλος διαμόρφωσε το 25-19.

Με «ζεστούς» τους Γκριν και Λοτζέσκι από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός πήγε ακόμη και στο +10 (30-20) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και με τον Χάκετ να παίρνει στη συνέχεια τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα, η διαφορά παγιώθηκε σε αυτό το επίπεδο μέχρι τα μισά (36-27).

Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» παρασύρθηκαν από τον γρήγορο ρυθμό τους και κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο, αλλά και χάνοντας αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, έδιναν εύκολους πόντους στην Αρμάνι, με τη διαφορά να πέφτει στο καλάθι (36-34).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν κι άλλο, αλλά η «ζημιά» είχε γίνει και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +5 (46-41).

Επιθετικά ξεκίνησε καλά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όχι αμυντικά. Έτσι, ό,τι έβαζε μπροστά, το… έτρωγε πίσω (49-43).

Αυτό, έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να διατηρούν το προβάδισμά τους, αλλά την Αρμάνι από την άλλη –με τις λύσεις που έβρισκε με τους Σιμόν και Ραντούλιτσα- να μένει στο παιχνίδι (60-57). Όμως, το τελευταίο λεπτό ήταν υπόθεση… Έρικ Γκριν, ο οποίος με απανωτά τρίποντα έστειλε την ομάδα του Πειραιά στο +9 (70-61).

Ο Αμερικανός μπήκε ορεξάτος και στην τέταρτη περίοδο και με… βοήθεια από τον Λοτζέσκι, η διαφορά πήγε στο +15 (76-61). Έκτοτε, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιζαν με τον χρόνο, αλλά με την προσήλωση που είχαν στην άμυνα έφτασαν ακόμη και στο +17 (84-67).

Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει κι άλλο την υπέρ τους διαφορά, αν δεν έκαναν τόσα πολλά φάουλ και δεν… βιάζονταν να λήξει το παιχνίδι στο τελευταίο τρίλεπτο, με τους Ιταλούς να φεύγουν από το ΣΕΦ με το… τιμητικό 91-81!

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 46-41, 70-61, 91-81

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 16 (4), Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 16 (1), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8 (2), Χάκετ 10, Λοτζέσκι 10 (2).

Αρμάνι Μιλάνο (Ρέπεσα): ΜακΛίν 2, Τζεντίλε 12, Χίκμαν 6, Καλνιέτις 4 (1), Ραντούλιτσα 14, Ντράγκιτς 13 (1), Μάτσβαν 4, Πάσκολο 2, Σάντερς 8 (1), Αμπάς, Σιμόν 16 (2).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωλίγκα: Συνέχεια στο σερί θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Αρμάνι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports