Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

ΒΕΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ COMEBACK ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΓΗΝΕΥΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΒΕΛΟΥΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΕΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ C...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Βlue velvet και όχι μόνο

Με «σημαία» την επιστροφή του καπιτονέ καναπέ, το βελούδο εξελίσσεται σε ισχυρή, διεθνή deco τάση των ημερών μας. Χάρη στην «δραματική» του όψη και «τεατράλε» μεγαλοπρέπεια γίνεται ο ορισμός του new classic υλικού που ξαναγυρίζει στο σπίτι με νέους κανόνες. Τώρα πια οι ειδικοί του interior design το επιλέγουν σαν μεμονωμένη, αντιφατική-άρα και πρωταγωνιστική –πινελιά. Ξεχάστε λοιπόν τα παλιά βελούδινα σαλόνια που «βαραίνουν» αναχρονιστικά τα δωμάτια, αλλά ξεχωρίστε μια πολυθρόνα, ένα πουφ, ένα ταμπουρέ, μια καρέκλα, ένα μαξιλάρι με βελουδένια υφή.

Το βελούδο αποτελεί μια νέα μόδα «κόντρα» σε industrial τοίχους από τσιμέντο και τούβλα, «απέναντι» σε φθαρμένες ή βαμμένες ματ αναπαλαιωμένες επιφάνειες. Το «παλιό» γίνεται εκκεντρικό και νεωτεριστικό όταν μπαίνει πλάι σε κάτι φαινομενικά αταίριαστο. Μάλιστα, τα καινούρια υπέροχα χρώματα φτιάχνουν καταπληκτική ατμόσφαιρα: Μιλάμε για πολλά μπλε- ραφ, σκοτεινά γκρι, λάιμ, πετρόλ, ροδακινί και «σκοτωμένα» ροζ, μια παλέτα που έχει κατακτήσει πρώτα τον κόσμο των luxury ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα απενεχοποιούνται το πράσινο και το μπορντό που θεωρούσαμε πολύ συμβατικά, ως ξεπερασμένα εμβλήματα του καθιστικού της γιαγιάς και της μαμάς.

Μην τα βάλετε πλάι σε «ασορτί» ύφους αντίκες, αλλά μαζί με τραπεζάκια ανάλαφρα, από «άγριο» ξύλο, τζάμι, μέταλλο, πλέξι γκλας κλπ Παίξτε με τις υφές, δηλαδή μεταξύ λείου βελούδου και βελούδου με «νερά». Ντύστε πέρα από τους τύπου chesterfield και english style καναπέδες και πολυθρόνες, κάποιες μοντερνιστικές καρέκλες με περίεργες φόρμες-έτσι θα πετύχετε ένα gallery αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε πως το εν λόγω trend συμπίπτει με το αντίστοιχο της γεμάτης βελούδο γυναικείας ένδυσης το φετινό χειμώνα. Επιπλέον πέρα από τα έπιπλα παρατηρούμε comeback του βελούδου και σε κουρτίνες, ανάγλυφα και πάτσγουορκ χαλιά, διακοσμητικές κουβέρτες, επενδύσεις βιβλίων και κουτιών. Εννοείται η πιο «απλή, μαγική κίνηση» είναι τα βελούδινα μαξιλαράκια, εκπροσωπούν την τάση με ευκολία και δίχως να ξοδευτούμε πολύ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View