Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ένα ακόμα βήμα για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου- Εντός τριμήνου οι απαντήσεις των Υπουργείων

Πάτρα: Ένα ακόμα βήμα για την οριστική π...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Ο Δήμος είναι διαχειριστής των εκτάσεων"

Ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο και τους πολίτες έγινες τις προηγούμενες ημέρες. Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών έκανε δεκτή την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία ουσιαστικά «αποχαρακτηρίζονταν» οι προς παραχώρηση εκτάσεις.

Πλέον ο ΟΛΠΑ έχει αποστείλει όλα τα σχετικά έγγραφα προς τα συναρμόδια Υπουργεία τα οποία εντός τριών μηνών πρέπει να κάνουν τις όποιες παρατηρήσεις τους ή να εκφράσουν την σύμφωνα γνώμη τους. Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές ο οποίες αποκάλυψε ότι στην ίδια συνεδρίασε η Γ.Σ. του Οργανισμού αποφάσισε να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση με την οποία είχε μερικώς αμφισβητηθεί η προσωρινή παραχώρηση των εκτάσεων.

Η καινούργια αυτή εξέλιξη εκτιμάται ότι λύνει τα χέρια του Δήμου να προχωρήσει στην αναζήτηση κονδυλίων για την ανάπλαση των προς παραχώρηση εκτάσεων, αλλά να μην έχει και περαιτέρω εμπλοκές με το Λιμεναρχείο στα σημεία όπου ήδη κάνει παρεμβάσεις (π.χ. Νότιο Πάρκο). Ως προς την πρόοδο της οριστικής παραχώρησης ο κ. Κοντοές χαρακτήρισε την απόφαση της Γ.Σ. το δεύτερο βήμα:

«Εμείς ήδη από χθες αυτή την απόφαση την έχουμε προωθήσει στα συναρμόδια Υπουργεία, αυτοί υποχρεούνται εντός τριών μηνών να εκφράσουν τις όποιες παρατηρήσεις τους ή την σύμφωνη γνώμη τους. Επί απουσίας απαντήσεως στο τρίμηνο τεκμαίρεται η θετική τους άποψη επί του θέματος οπότε κι εμείς απελευθερωνόμαστε για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Μετά πρέπει να πάει στην Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας, πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μετά θα κληθούν ο Δήμος και ο ΟΛΠΑ στο Υπουργείο Οικονομικών για να υπογράψουμε δύο νέες συμβάσεις. Εμείς μια τροποποιητικής αυτής που ήδη έχουμε και ο Δήμος μια νέα σύμβαση, η οποία θα είναι αντικείμενο συζήτησης. Το χρονοδιάγραμμα τηρείται απολύτως για να μην πω ότι είμαστε και μερικά βήματα μπροστά. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι πλέον συν-εισηγητής της απόφασης επομένως δεν υπάρχει κανένα θέμα κι εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοντοές.

Όσον αφορά τώρα τις «δυσκολίες» που έβρισκε ή και ακόμα βρίσκει σε έναν βαθμό ο Δήμος Πατρέων κατά την εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης των χώρων στο Νότιο Πάρκο, από το Λιμεναρχείο ο κ. Κοντοές ανέφερε τα εξής: «Εμείς δεν αμφισβητούμε πλέον την προσωρινή σύμβαση παραχώρησης του 2012..

Η Γ.Σ. του ΟΛΠΑ αποφάσισε να εγκρίνει την ανάκληση προηγούμενης απόφασης αμφισβήτησης, μερικώς, της σύμβασης προσωρινής παραχώρησης  και να την περιορίσει στο κομμάτι μεταξύ Γούναρη και Αγ. Νικολάου. Εμείς ανακαλέσαμε αυτή την απόφαση. Το κάναμε αυτό προκειμένου ο Δήμος να διευκολυνθεί στους σχεδιασμούς το, να εντάξει το κομμάτι και να στείλει τις προτάσεις του στα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ κ.α..

Ο Δήμος είναι διαχειριστής αυτών των εκτάσεων, ωστόσο επειδή είναι ακόμα χερσαία ζώνη λιμένα, υπάρχουν κάποιες νομικές διαδικασίες που δεν τήρησε ο Δήμος. Εμείς θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις που κάνουν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και είναι πλήρες δικαίωμα του Δήμου να παρεμβαίνει και να διαμορφώνει.

Το Λιμεναρχείο ωστόσο που είναι μια Υπηρεσία που λειτουργεί με κάποιους πιο αυστηρούς κανονισμούς ήθελε να τηρεί το γράμμα του νόμου και υπήρξαν στο παρελθόν αυτές οι εμπλοκές. Νομίζω ότι ξεπερνιούνται και δεν θα έχουν έννομο αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε τη δική μας συγκατάβαση σε ότι γίνεται  και να πούμε ότι, κατά την γνώμη μας, ο Δήμος λειτούργησε ορθά. Επομένως θεωρούμε ότι αυτά είναι επεισόδια τείνουν, σιγά-σιγά, να εξαλειφθούν»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις