Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ "ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ" - ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Ε...

Ερωτες και χαμένες πατρίδες σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Συγκινητική και επίκαιρη φαντάζει η νέα κινηματογραφική ταινία «Ρόζα της Σμύρνης» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλλα. Το διαφημιστικό τρέιλερ ήδη ξεκίνησε να παίζεται στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα ενώ η πρεμιέρα του φιλμ σε διανομή της Feelgood, όπως έγινε γνωστό, έχει καθοριστεί για λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου.

Το νήμα της ιστορίας της ταινίας, ξεκινάει τη δεκαετία του 1980 και χάνεται στις τραγικές μέρες της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922. Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από τη Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας, ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.

H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερεις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία, όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση του flix.gr.

Στο μεταξύ το τραγούδι της ταινίας ερμηνεύει η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου.

Το σενάριο υπογράφει η Χριστίνα Λαζαρίδη και βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη - Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη) και τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Κορδέλλας, ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό από τη σκηνοθεσία επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως η «Αναστασία», το σήριαλ «Απών», το «Τζιβαέρι», η «Λούφα και Παραλλαγή», κ.α. Ο Γ. Κορδέλλας έχει κάνει μια μεγάλου μήκους ταινία που χρονολογείται από το 2002, την «Αριάδνη».

Στην παραγωγή της «Ρόζας της Σμύρνης», βρίσκουμε την εταιρεία Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή (με πιο πρόσφατη επιτυχία το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που έφτασε έως το Διεθνές Φεστιβάλ του Bερολίνου), σε συμπαραγωγή με την Τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, τον OTE TV, την Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment.

Στην ταινία παίζουν οι Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ το 1ο teaser trailer της ταινίας "Λόγκαν" με τον Χιου Τζάκμαν και πάλι ως Γούλβεριν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture