Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ. ΕΝΑΡΞΗ 7/11 ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΤΟΥ "ΟΔΥΣ...

Παραμυθένια περιπέτεια με σκηνοθέτη τον Περικλή Βασιλόπουλο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της νέας παραγωγής της Παιδικής - Εφηβικής Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου που θ’ ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», από τις 7 Νοεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία του Περικλή Βασιλόπουλου. Πρόκειται για μία ιστορία που θα γοητεύσει και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας και στη νίκη του καλού και του δικαίου.

Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Το έργο που έχει ξαναπαρουσιαστεί κατά το παρελθόν από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, είχε ανέβει για πρώτη φορά στο Θέατρο Μικρή Πόρτα της Αθήνας, το 1981 και έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες, όπως αναφέρει η ανάρτηση του culturenow.gr.

Το έργο αφηγείται την  ιστορία του Οδυσσεβάχ ή αλλιώς του Οδυσσέα και του Σεβάχ του Θαλασσινού, που κουρασμένος από τις περιπέτειες του πολέμου ξεκινά για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του, όμως, αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ, περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη μάγισσα Κιρκίλα. Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια...

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Περικλής Βασιλόπουλος

Σκηνικά - κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Μουσική: Σοφία Καμαγιάννη

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γεράσιμος Ντάβαρης

Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Χριστοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Κουβαρδάς, Ηρακλής Κρομμύδας, Πάνος Τρουμπουνέλης, Έφη Κεραμίδα, Νίκη Καρακώστα, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Νάνσυ Χριστοπούλου.

Τις φωτογραφίες από τις πρόβες, δημοσιοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο σκηνοθέτης της παράστασης Περικλής Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο για την παράσταση και πολλά σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γραμματεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και έχουν κλείσει ημερομηνία για να παρακολουθήσουν τον «Οδυσσεβάχ».

Διαβάστε ακόμα:

«Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» κάνει πρεμιέρα στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture