Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου στην Άνω πόλη

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίο...

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη

Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου τιμά η Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία μας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, στην άνω πόλη. Οι θρησκευτικές, λατρευτικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 27/10 καθώς στο ναό τιμάται και η εορτή του Αγίου Νέστορος (φυλάσσεται ωραία, μεγάλη εικόνα).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, θα τελεστεί το πρωί 7.15-10 π.μ., Αρχιερατική Θεία Λειτουργία όπου θα χοροστατήσει και πάλι ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος ενώ στις 18.00 το απόγευμα θα ακολουθήσει Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση καθώς και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 7.00-10.00 π.μ., Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Νέστορος μετά Θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Αρτέμιου Αργυρόπουλου, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις