Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Πάτρα: «Καθαρό» το κέντρο, υποφέρει η περιφέρεια από τα διπλοπαρκαρισμένα – «Βροχή» οι κλήσεις αλλά οι οδηγοί συμμορφώνονται

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Πάτρα: «Καθαρό...

Όλο και περισσότεροι Πατρινοί χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Δήμου - Περίπου 100 κλήσεις καθημερινά

Ικανοποιημένοι δηλώνουν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, από την πρώτη εβδομάδα υλοποίησης της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Οι οδηγοί, έχουν αρχίσει να συμμορφώνονται με το νέο μέτρο και πλέον το κέντρο είναι «καθαρό» από τα διπλοπαρκαρισμένα.

Βέβαια σε αυτό… βοήθησε και η επίδοση κλήσεων στους παραβάτες οδηγούς, τόσο από τους δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και από την Τροχαία, η οποία έχει λάβει σαφείς εντολές, από την Αστυνομική Διεύθυνση, για μηδενική ανοχή στα διπλοπαρκαρισμένα.

Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση στα λεωφορεία που διαθέτει ο Δήμος, από το δημοτικό πάρκινγκ, εκατέρωθεν του ΝΟΠ στη λιμενική ζώνη, τα οποία μεταφέρουν τους δημότες στο κέντρο.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο, να υπάρχουν πολλά διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, εκτός της ελεγχόμενης ζώνης.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες, από την οδό Μιχαλακοπούλου (προέκταση Ρηγα Φεραίου), το μεσημέρι της Τρίτης, όπου υπάρχουν διπλοπαρκαρισμένα από την Κολοκοτρώνη μέχρι και τη Φαβέριου.

Η εικόνα είναι χαρακτηριστική, αλλά δεν είναι η μόνη. Το ίδιο συμβαίνει – κυρίως στις ώρες αιχμής – και σε άλλες οδούς περιμετρικά του κέντρου.

Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία - Περίπου 100 κλήσεις την ημέρα

Όλο και περισσότεροι Πατρινοί χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Δήμου έτσι ώστε να μετακινηθούν από τα πάρκινγκ στο κέντρο της Πάτρας. Αν και τις πρώτες μέρες εφαρμογής των μέτρων ελεγχόμενης στάθμευσης οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούσαν αυτόν τον τρόπο για την μετακίνηση τους τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος πολεοδομικού σχεδιασμού Παύλος Στάμος:

«Όσο περνάνε οι μέρες όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για τα λεωφορεία του Δήμου και τα χρησιμοποιεί. Αυτό φαίνεται και από την εικόνα το κέντρου. Την πρώτη μέρα των νέων μέτρων κόπηκαν 370 κλήσεις ενώ ο λιγότερος αριθμός κλήσεων είναι 102. Καθημερινά όμως αυτός ο αριθμός μειώνεται.

Τις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητα τους στο κέντρο για μέρες. Επίσης από αύριο θα γίνεται και καταγραφή του αριθμού των πολιτών που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις