Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα δικαστήρια σήμερα η... Ξερόλακα - Νέα δίκη για τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ το 2010

Πάτρα: Στα δικαστήρια σήμερα η... Ξερόλα...

Κατηγορούμενος αύριο ο Κ. Πελετίδης και άλλοι πέντε

Η λειτουργία του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας μονοπωλεί τελευταία το ενδιαφέρον όχι μόνο της δημοτικής αρχής και των κατοίκων πέριξ του χώρου, αλλά και τις δικαστικές αρχές της Πάτρας. Πέρα από τη δίκη στις αρχές Οκτωβρίου, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, μετά τη μήνυση του Νίκου Νικολόπουλου, με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και τον πρώη αντιδήμαρχο Αχιλλέα Γεωργακόπουλο οι οποίοι απαλλάχθηκαν των κατηγοριών για την υπόθεση της φωτιάς που είχε εκδηλωθεί στον ΧΥΤΑ τον Αύγουστο του 2011, μια ακόμη υπόθεση για τον σκουπιδότοπο της Πάτρας θα απασχολήσει τις δικαστικές αίθουσες αύριο.

Για σήμερα το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2016 έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στα όσα είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2010 στην Ξερόλακκα.

Πάτρα: Η Ξερόλακκα... πρωταγωνίστρια στα Δικαστήρια

Τότε τα σκουπίδια παρέμεναν στους δρόμους της Πάτρας επί 15 ημέρες εξαιτιας κινητοποιήσεων αποκλεισμού στον ΧΥΤΑ από κατοίκους και δημοτικές δυνάμεις που τους στήριζαν. Η Δημοτική αρχή Φούρα, τότε, μετέβη στις εισαγγελικές αρχές και ζήτησε την προστασία του ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι είχαν αποκλείσει την είσοδο στον αδειοδοτημένο χώρο .

Ο τότε Αντιδήμαρχος Σπύρος Δεμαρτίνος κατέθεσε  μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου και την επόμενη ημέρα προσήλθαν στις αρχές ο νύν Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρώην διαμερισματικός σύμβουλος Γιώργος Ψωμιάδης (πρώην παράταξης Δημαρά), ο Γ. Βασιλόπουλος και ο Δημήτρης Κατσαριώτης (της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων).

Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και κατηγόρησε τους τέσσερις ότι παρεμπόδισαν τη λειτουργία νομίμως υφιστάμενου ΧΥΤΑ. Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο Σπ. Δεμαρτίνος.Το πρώτο δικαστήριο είχε προσδιοριστεί τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά αναβλήθηκε. Το ίδιο συνέβη και τον περασμένο Απρίλιο (2016).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις