Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Αυτό είναι το αγγελούδι που πνίγηκε στη Μυρσίνη - Σήμερα η κηδεία του - Καζάνι που βράζει το κέντρο φιλοξενίας μετά την τραγωδία

Δυτική Ελλάδα: Αυτό είναι το αγγελούδι π...

Εργαζόμενη στο κέτεριγκ καταγγέλει ξυλοδαρμό από πρόσφυγες

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει από το βράδυ της Κυριακής και μετά τον πνιγμό του μικρού αγγελουδιού, το προσφυγικό Κέντρο στη Μυρσίνη.

Τραγωδία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη Ηλείας – Βρέθηκε νεκρό 2,5 ετών παιδί, στη πισίνα που είχε γεμίσει με βρόχινα νερά

Στο νεκροτομείο του Ρίου το προσφυγόπουλo που πνίγηκε στη Μυρσίνη

φωτο απο ilialive.gr

φωτο απο ilialive.gr

φωτο απο ilialive.gr

Σε ότι αφορά νομικά το θέμα οι δύο γονείς του αγοριού, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου και η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιοι Εισαγγελέα, που θα κρίνει σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης.

Τέλος σε ότι αφορά την κηδεία του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε να γίνει σε Μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα σήμερα. Τα έξοδα μετάβασης των γονέων και κάποιων ατόμων από το κέντρο φιλοξενίας καθώς και της μεταφοράς της σορού του αγοριού καλύπτει η Ύπατη Αρμοστεία. Ωστόσο τελικά οι γονείς αποφάσισαν να ταφεί το παιδάκι στο νεκροταφείο της Μυρσίνης. Κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα το μεσημέρι .

Ένταση και ξυλοδαρμός γυναίκας μετά την τραγωδία

Λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό του μικρού παιδιού στην μικρή πισίνα, ελληνίδα εργαζόμενη στο κέτερινγκ που σιτίζει τους πρόσφυγες (τα στοιχεία της στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου), γνωστή σε όλους στο προσφυγικό κέντρο αφού είναι και κάτοικος της περιοχής, πηγαίνει έντρομη κοντά στην πισίνα για να δει τι έχει συμβεί.

Εκεί την περικυκλώνουν πρόσφυγες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πισίνα, όλοι άνδρες και αρχίζουν να τις φωνάζουν και να την γρονθοκοπούν!

Μάταια η γυναίκα προσπαθεί να καλυφθεί. Κάποιοι από τους πρόσφυγες, περίπου 7-8 άνδρες (σύμφωνα με μαρτυρία Σύριου που ήταν σε απόσταση), συνεχίζουν να την γρονθοκοπούν στο πρόσωπο, την πλάτη και τα πλευρά, ενώ ένας την κλωτσούσε!

Η γυναίκα σωριάζεται στο έδαφος δίπλα στην πισίνα. Τότε κάποιοι άλλοι από τους  πρόσφυγες, φωνάζουν στους δράστες να σταματήσουν και εκείνοι απομακρύνονται. «Κάποιοι είχαν βγάλει και μικρά μαχαίρια », λέει στην «Πατρίς» ο σύριος πρόσφυγας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του θλιβερού επεισοδίου και συνεχίζει: «Οι αδελφοί μου ήθελαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο αφού αργούσε το ασθενοφόρο. Όμως όπως είχαμε καταλάβει το παιδί πρέπει να ήταν ήδη νεκρό».

Η ελληνίδα γυναίκα, μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και  σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Πύργου, εξετάστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και η γυναίκα με την βοήθεια συγγενών της έφυγε από το νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν ήταν σε κατάσταση να μιλήσει για την περιπέτεια τρόμου που έζησε .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις