Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πρώτος εισπρακτικά ο "Λογιστής" προσέλκυσε πάνω από 2.000 Πατρινούς - Από κοντά και το "Inferno"

Πρώτος εισπρακτικά ο "Λογιστής"...

Από τα παιδικά - οικογενειακά φιλμ συμπαθητικά ξεκίνησε ο "Πιτ & ο Δράκος του" της Ντίσνει

Μία χαρά τα πήγε πανελλαδικά και στην Πάτρα το φιλμ «Ο Λογιστής – The Accountant» του Γκάβιν Ο’ Κόνορ με τον  γοητευτικό Μπεν Άφλεκ να είναι πειστικός ως ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, ένας άνδρας μαθηματική ιδιοφυία και γνώστης των πολεμικών τεχνών και της σκοποβολής ακριβείας που πιτσιρικάς είχε διαγνωστεί να πάσχει από το φάσμα του αυτισμού.

Η έκπληξη μάλιστα της συγκεκριμένης ταινίας είναι ότι αναπτύσσει και ρίχνει βάρος όχι μόνο στη δράση και την ενδιαφέρουσα αν και μπερδεμένη σεναριακή ιδέα αλλά και στο ψυχολογικό υπόβαθρο του ιδιαίτερου, διαφορετικού ήρωα, του «λογιστή» Κρίστιαν Γουλφ που ενσαρκώνει ο 44χρονος Μπεν Άφλεκ, σ’ ένα ρόλο που του ταιριάζει και ερμηνεύει με λεπτομέρεια στις κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου.

Η ταινία σε διανομή της Tanweer, προσέλκυσε πανελλαδικά σε 91 αίθουσες πάνω από 40.000 θεατές και ήρθε 1η στο εγχώριο box office το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου 2016 αφήνοντας 2ο το «Inferno» του Ρον Χάουαρντ με τον Τομ Χανκς που ωστόσο ήδη πλησιάζει τα 165.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Στην Πάτρα ο «Λογιστής» προβάλλεται στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε και στο Πάνθεον στη Γούναρη. Στα Ster έκοψε το περασμένο 4ήμερο πάνω από 1500 εισιτήρια ενώ πολύ καλά πήγε και στο Πάνθεον όπου παίζεται σε 2 προβολές καθημερινά έως 26/10, στις 20.00 και στις 22.30. Στο Πάνθεον η ταινία με τον Μπεν Άφλεκ, τον Τζέι Κέι Σίμονς, την Αγγλίδα Cynthia Addai-Robinson και την Άννα Κέντρικ υπολογίζεται ότι τράβηξε το ενδιαφέρον κοντά πεντακοσίων θεατών το πρώτο τετραήμερο, ξεπερνώντας συνολικά στην Πάτρα μέχρι στιγμής τα 2.000 εισιτήρια.

Η καλογυρισμένη ταινία κοντεύει σε εισπράξεις στις ΗΠΑ σε 2 εβδομάδες τα 50 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 10 από τον υπόλοιπο κόσμο. Πάντως στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε της Πάτρας 1η ταινία σε εισιτήρια κρατήθηκε το «Inferno» με περίπου 2000 το περασμένο τετραήμερο ενώ το θρίλερ «Oujia, η πηγή του κακού» σε διανομή της UIP έκανε 500 εισιτήρια και ακολούθησε το παιδικό – οικογενειακό φιλμ της Ντίσνει «Ο Πιτ & ο Δράκος του» με την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, τον Όουκς Φίγκλει και τον σπουδαίο Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε ρόλο έκπληξη (η ταινία βγήκε μεταγλωττισμένη στα ελληνικά από την Feelgood) με 400 θεατές (πανελλαδικά το ξεκίνημα της υπολογίζεται στα 11.500 εισιτήρια).

Το σινεφίλ και για την ακρίβεια το πιο γυναικείο κοινό τράβηξε η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Julieta» με ωραίες ερμηνείες από την Έμα Σουάρες, τον Ντάνιελ Γκράο και την 31χρονη σέξι ηθοποιό από την Μαδρίτη, Αδριάνα Ουγκάρτε της σειράς «Μοδίστρα» που παίζεται στην ΕΡΤ, (η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Στερ σίνεμας). Πανελλαδικά σύμφωνα με στοιχεία από το flix.gr, το νέο φιλμ του Αλμοδόβαρ αν και με ωραία ιστορία, την «εξαφάνιση» της κόρης της βασικής ηρωίδας για 12 ολόκληρα χρόνια (δεν ήθελε να συναντήσει τη μητέρα της) αλλά χωρίς την ένταση και την κορύφωση άλλων δραματικών φιλμ του Ισπανού καλλιτέχνη, έφτασε τα 11.900 εισιτήρια (διανομή από την Odeon).

Στις παιδικές – εφηβικές ταινίες που επίσης τράβηξαν το ενδιαφέρον ήταν και η ταινία «Σχολικά Γυμνάσια - Middle School: The Worst Years of my Life» του Στιβ Καρ (παίζεται και στην Πάτρα, σε διανομή της Odeon).

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture