Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναντήσεις κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Κουτσούμπα και Μητσοτάκη για την Πατρών – Πύργου

Συναντήσεις κλιμακίου της Περιφέρειας Δυ...

Με επικεφαλής τον Απ. Κατσιφάρα

21:53 Νωρίτερα η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έθεσε στον κ. Κουτσούμπα το ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή, ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου - Καλού Νερού.

Από την πλευρά του, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε σχετικά με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, ότι πρέπει να συνδυαστεί και με την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου. Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων σε ιδιώτες και στην αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης μέχρι την Πάτρα με τμηματοποίηση του υπόλοιπου έργου. Τόνισε την ανάγκη για κατάργηση όλων των διοδίων.

Παρουσίασε ακόμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ενιαίου κρατικού φορέα κατασκευών, που στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και με κεντρικό σχεδιασμό, θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα συντηρεί τα δίκτυα μεταφορών και τα άλλα, αναγκαία για το λαό, μεγάλα έργα, με προτεραιότητα τα έργα υποδομής και προστασίας (αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά) που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών. Τα έργα αυτά, αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας μετά και τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή του Μεσολογγίου, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι πρέπει άμεσα να καταγραφούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Τέλος, για όλα αυτά τα ζητήματα, δήλωσε πως το ΚΚΕ θα τα προβάλει στο λαϊκό κίνημα και θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο και στην ευρωβουλή.

 

21:35 Ολοκληρώθηκε πριν λίγη η ώρα η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδα Απόστολος Κατσιφάρας και κλιμάκιο από την περιοχή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η Πατρών-Πύργου.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρονται τα εξής: "Σύσκεψη για το ζήτημα του έργου του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και εκπρόσωποι της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία στηλίτευσε την πρακτική της κατάτμησης του έργου σε 8 τμήματα από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, μια διαδικασία που θέτει την υλοποίηση του έργου σε μεγάλο κίνδυνο.

Το βασικό ερώτημα στην Κυβέρνηση είναι το ακόλουθο:

Έχει βρει ο κ. Σπίρτζης χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους για το παραπάνω έργο;

Για το σύνολο του έργου η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο – που λειτουργεί ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού – αφού αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων."

 


..............

Στα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα βρίσκεται αυτή την ώρα αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Η αντιπροσωπεία συζητά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, το θέμα της Πατρών – Πύργου.

Νωρίτερα

Τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος ανοίγει σε λίγη ώρα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ.Κατσιφάρας. Ο κ. Κατσιφάρας αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία του κόμματος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Αντικείμενο της συζήτησης αναμένεται να είναι η τύχη του έργου και πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη δημοπράτησή του και φυσικά η κατασκευή του μέσα από σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

Ο κ.Κατσιφάρας έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και των υπολοίπων κομμάτων, καθώς η κατασκευή του έργου είναι το κορυφαίο ζήτημα για την περιφέρεια.

Ενόψει της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας προέδρευσε σε σύσκεψη που έγινε στον Πύργο, για το θέμα με την συμμετοχή αιρετών και φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις