Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ματαιώθηκε η συνάντηση για τους πρόσφυγες– Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης από φοιτητές και κατοίκους στο Ρίο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ματαιώθηκε η συνάντηση για τους π...

Το ξενοδοχείο δεν διάθεσε τελικά την αίθουσά του - Φωτογραφίες Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

21:00 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση και η πορεία που πραγματοποίησαν από τον σταθμό του τρένου φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και κάτοικοι του Ρίου που στηρίζουν την προσπάθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την φιλοξενία προσφυγικών οικογενειών από την Συρία σε ξενοδοχείο στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr η πορεία ήταν αρκετά μαζική και κατέληξε στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι πρόσφυγες.

Εκεί οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και μ’ εκπροσώπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis που βρίσκονται στο πλευρό των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη πλευρά δεν εμφανίστηκαν τελικά οι κάτοικοι που είχαν καλέσει σε συγκέντρωση σε άλλο ξενοδοχείο του Ρίου. Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση το ξενοδοχείου ότι δεν θα διαθέσει τελικά την αίθουσά του για την συνάντηση της μερίδας αυτών των κατοίκων που φαίνεται ν’ αντιδρούν στην διαμονή των προσφύγων στο Ρίο.

 

19.19: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Ρίο, πορεία των φοιτητικών συλλόγων και των αλληλέγγυων προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Η συγκέντρωση των φοιτητών έγινε μετά την ανώνυμη πρόσκληση που αναρτήθηκε σε διάφορά σημεία του Ρίου, και καλούσε σε συνάντηση «ανησυχούντων» στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής.

Αρχικά οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ρίο και πεζή έφτασαν στο κοντινό ξενοδοχείο, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση, όπου δεν υπήρχε ψυχή.

Ήδη η διεύθυνση του ξενοδοχείου, είχε ανακοινώσει πως τελικά δεν παραχωρεί την αίθουσα για την εκδήλωση, κάτι που εξήγησε σε αντιπροσωπεία των φοιτητών, η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

Νωρίτερα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Ρίο για το θέμα των προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της παραλιακής. Κάτοικοι της περιοχής, κυκλοφόρησαν χειρόγραφη πρόκληση, καλώντας σε συγκέντρωση για απόψε στις 7 σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα το ξενοδοχείο που επρόκειτο να φιλοξενήσει τη συγκέντρωση, ανακοίνωσε πως δεν θα διαθέσει την αίθουσα, μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Πάντως, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν δώσει σήμερα ραντεβού, στις 6.30 το απόγευμα, στο σταθμό του ΟΣΕ στο Ρίο, δηλώνοντας πως είναι στο πλευρό των προσφύγων.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων έχει ως εξής:

«Την στιγμή που η φρίκη του πολέμου συνεχίζεται με αμείωτο τρόπο στην Μ Ανατολή, την στιγμή που Ε.Ε θωρακίζεται όλο και περισσότερο απέναντι σε κάθε “απειλή”, την ώρα που η τάξη και η ασφάλεια έχουν γίνει καθεστώς, πλάι στο μίσος τον Ρατσισμό και την Ισλαμοφοβία πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας πλάι στους Πρόσφυγες, να απλώσουμε το χέρι μας δείχνοντας την αλληλεγγύη που χρειάζεται, να απαιτήσουμε τα απαραίτητα χρήματα για φιλοξενία σε αξιοπρεπείς συνθήκες και να τους αγκαλιάσουν οι πόλεις, οι γειτονιές και τα σχολεία μας. Σήμερα στο Ρίο καλείται μια τάχα “ανεξάρτητη” συγκέντρωση λόγω της διαμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο Ρίο Beach λόγω του προγράμματος μετεγκατάστασης του ΟΗΕ. Εμάς αυτά μας θυμίζουν κάτι από Ωραιόκαστρο και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπείρει το Ρατσιστικό δηλητήριο του στους πρόσφυγες.Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι είναι στο πλευρό των προσφύγων και απαιτούν:

Φιλοξενία με αξιοπρεπείς όρους στα κέντρα των πόλεων

Άνοιγμα των Συνόρων για όλους

Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Σχολεία για όλα τα προσφυγόπουλα

Έξοδο από ΕΕ – ΝΑΤΟ / να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στην Μ Ανατολή."

Πρώτη ενημέρωση: 15.54

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Praksis στο πλευρό των προσφυγικών οικογενειών από τη Συρία για την ομαλή προσαρμογή τους

 

Ρίο: Το ξενοδοχείο δεν δέχεται να γίνει στον χώρο του η συνάντηση πολιτών, για τους πρόσφυγες


Πάτρα: Μυρίζει..."μπαρούτι" στο Ρίο - Κάτοικοι καλούν απόψε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση Σύρων Προσφύγων- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις