Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παράταση παραστάσεων για το "Frozen"

Πάτρα: Παράταση παραστάσεων για το "...

Στο θέατρο "Γραμμές Τέχνης"

Η παράσταση FROZEN συνεχίζεται για άλλες 2 εβδομάδες 24,25 Οκτωβρίου, καθώς και 31 Οκτωβρίου και 01 Νοεμβρίου στην Πάτρα και στις Γραμμές Τέχνης. Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:3.

«…είναι αναγκαίο να μισήσεις κάποιον που θα σου κάνει τόσο μεγάλο κακό, όμως μετά πρέπει να το ξεπεράσεις. Μπορείς να προχωρήσεις μέσα από την αγάπη και την εξυπνάδα…”

Bryony Lavery

Τρεις χαρακτήρες στη σκιά του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος καλούνται να υπερβούν την ανθρώπινη φύση τους. Το Frozen δεν είναι ένα ακόμα ψυχολογικό θρίλερ, δεν έχει σαν θέμα του έναν ακόμα παρανοϊκό δολοφόνο. Είναι η ιστορία δύο πολύ γενναίων γυναικών που ξεπερνάνε ό,τι χειρότερο μπορούσε να τους συμβεί. Είναι μια ιστορία για δύο ηρωικές γυναίκες. Ένα έργο για το κουράγιο των απλών ανθρώπων.

Η συγγραφέας Bryony Lavery ξέρει να εισάγει το χιούμορ ακόμη και σε θέματα σκοτεινά όπως οι κατά συρροήν δολοφόνοι και ο κανιβαλισμός.

Μέσα από το έργο καταρρίπτει ένα προς ένα κλισέ και στερεότυπα και θέτει ερωτήματα. Είμαστε όλοι εν δυνάμει δολοφόνοι;  Πόσα πράγματα γνωρίζουμε για τις αιτίες που μας κάνουν βίαιους; Πόσα θέλουμε να μάθουμε για τις αιτίες αυτές; Μερικές φορές λειτουργούμε σαν να μην έχουμε την παραμικρή ιδέα για τους λόγους που κάνουν έναν άνθρωπο φονιά. Στη πραγματικότητα όμως γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για το θέμα από όσα θα θέλαμε να παραδεχτούμε. Το να καταλάβεις, μερικές φορές σημαίνει και να συγχωρέσεις και στις μέρες μας οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε καμία διάθεση για συγγνώμες. Όλοι γνωρίζουμε πως οι δολοφόνοι δεν γεννιούνται, κατασκευάζονται.

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Η Bryony Labery γεννήθηκε το 1947 στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, μεταφράστρια, καθηγήτρια θεατρικής γραφής, υπήρξε δασκάλα της Σάρα Κέιν. Έχει συνεργαστεί με το Royal Court Theater, το Bush, Νational Theatre και το Royal Shakespeare Company. Διάσημη για τις φεμινιστικές της απόψεις και για την δράση της στο Γυναικείο Κίνημα. Το 1976 ανεβαίνει το πρώτο της έργο (το Sharing). Έχουν ανέβει έκτοτε πάνω από 30 έργα της. Έχει γράψει θέατρο για παιδιά, για το ραδιόφωνο, για καμπαρέ, σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.   Ζει στο Ήστ Εντ του Λονδίνου παρέα με το γάτο της τον Τζίντζερ.

 

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ:

Ο Βαγγέλης Λάσκαρης κάνει θέατρο και το Frozen είναι η πέμπτη σκηνοθετική δουλειά του μετά το “Jack and Jill, ένα ρομάτζο” της Jane Martin, το “Nord-Ost, μέρες που ξεχάστηκαν” του Τorsten Buchsteiner, , το “Μr Kolpert” του David Gieselmann και τα “Τα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα” της Άρτεμις Μουστακλίδου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Βryony Lavery
Μετάφραση: Λουκία Τζαννίδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών : Γίωργος Λιντζέρης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Λάσκαρης
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου και Γιάννης Κυλπάσης
Video Teaser: Θοδωρής Θεοδώρου
Παραγωγή: GG Events

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΑΓΚΝΕΘΑ: Κατερίνα Δημάτη

ΝΑΝΣΥ : Λωρίνα Χατζημανώλη

ΡΑΛΦ: Δημήτρης Μαγκλάρας

Τη φωνή του χαρίζει στην παράσταση ο Μπάμπης Χατζηδάκης.

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Δευτέρα και Τρίτη : 21:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό: 10 euro

Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65): 8 euro

Γραμμές Τέχνης

Μαιζώνος 271, Πάτρα

Τηλ. Κρατήσεων 694 475 107

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture