Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Ανατίναζαν τα ΑΤΜ με αέριο και άρπαζαν ότι έβρισκαν - Σπείρα Μολδαβών εκτιμάται ότι έδρασε δυο φορές στην περιοχή

Αχαϊα: Ανατίναζαν τα ΑΤΜ με αέριο και άρ...

Συνελήφθησαν 4 άτομα

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχει μπει η δράση της συμμορίας που φέρεται να ανατίναζε υπαίθρια Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης χρημάτων και αφαιρούσε τις κασετίνες με μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι αρχές μετά τη σύλληψη τεσσάρων Μολδαβών την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα εξετάζουν την περίπτωση να εμπλέκονται στην ανατίναξη του ΑΤΜ της της Εθνικής Τράπεζας Σελιανιτίκων αλλά και της Eurobank στην Αιγείρα Αχαϊας.

Η μέθοδος «Profkraak» που χρησιμοποιούσε η σπείρα

Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου μάρκας Audi A4 στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, η αστυνομία βρήκε ένα μικρό «οπλοστάσιο» με πυροκροτητές, σημαντική ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, φιάλες οξυγόνου, καλώδια 40 μέτρων τροχούς και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι ειδικεύονταν στις ανατινάξεις υπαίθριων ΑΤΜ, σε απομονωμένες περιοχές.

Για να τα παραβιάσουν, περνούσαν από τη σχισμή των χρημάτων ένα λεπτό σωληνάκι απ' όπου διοχέτευαν αέριο.Στην συνέχεια παγίδευαν το μηχάνημα με εκρηκτικά και πυροδοτούσαν το μηχανισμό, προκαλώντας ελεγχόμενη έκρηξη. Αφαιρούσαν την κασετίνα και γίνονταν καπνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

72.000 ευρώ η λεία του «χτυπήματος» στο ΑΤΜ της Ακράτας – Με αέριο προκάλεσαν την έκρηξη – «Χτενίζει» η Αστυνομία την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις