Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μυρίζει..."μπαρούτι" στο Ρίο - Κάτοικοι καλούν απόψε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση Σύρων Προσφύγων- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μυρίζει..."μπαρούτι" στ...

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κίνηση αντιδρούν έντονα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου που δηλώνουν άγνοια για το θέμα

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και στις τάξεις των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίου έχει προκαλέσει η χειρόγραφη ανακοίνωση που έχει τοιχοκοληθεί στο Ριο και καλεί τους κατοίκους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε με αφορμή την εγκατάσταση και φιλοξενεία προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Συμπολίτες, συμπολίτισσες, γείτονες, γειτόνισσες,

σας καλούμε σε συζήτηση ενημέρωση που θα γίνει στις 24/10/16 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.00μμ στο ξενοδοχείο "Γεώργιος" Ιονίας 9 (στο συνοικισμό) στο Ρίο, για το μεγάλο θέμα που προέκυψε ξαφνικά, απρόβλεπτα για τη δημιουργία προσφυγικού καταλύμματος εκατοντάδων προσφύγων (;) χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση (οπως τουλάχιστον ισχυρίζονται) των αρμοδίων αρχών και ιδίως του Δήμου και σίγουρα εμάς των ιδίων δημοτών, κατοίκων δίπλα σε απόσταση αναπνοής και κοντά σε αυτο.

Η επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων του Ρίου .

ΥΣ. Είμαστε έξω από κόμματα, παρατάξεις και συλλόγους".

Η ανακοίνωση είναι ανυπόγραφη και οι συντάκτες της προσδιορίζονται ως επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων Ρίου. Διευκρινίζουν μάλιστα οτι είναι έξω από κόμματα, παρατάξεις και συλλόγους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στο ξενοδοχείο του Ρίου στο οποίο φιλοξενούνται οι Σύριοι πρόσφυγες θα βρεθεί κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Υγείας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Το κλιμάκιο που θα αποτελείται από δύο γιατρούς, ένα κοινωνικό λειτουργό και επόπτη υγείας, θα καταγράψει τις συνθήκες διαβίωσης, την κατάσταση της υγείας αυτών των ανθρώπων που μέχρι σήμερα διαβιούσαν σε πρόχειρους καταυλισμούς αλλά και τις προδιαγραφές του χώρου όπου θα διαμείνουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις