Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πρόταση Τσίπρα για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Χωρίς Σκουρλέτη

Η πρόταση Τσίπρα για το Πολιτικό Συμβούλ...

Για το 16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν έκανε πρόταση

Έντεκα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για να στελεχώσουν το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος - το ένα από τα δύο όργανα που θα αποτελούν πλέον την Πολιτική Γραμματεία.

Στην πρότασή του ο πρωθυπουργός δεν συμπεριέλαβε τον Πάνο Σκουρλέτη, οι σχέσεις του οποίου με το Μαξίμου φέρονται να είναι φορτισμένες μετά την παρέμβασή του υπουργού Ενέργειας στο συνέδριο, αλλά και τα μηνύματα που στέλνει τις τελευταίες μέρες μέσω αλλεπάλληλων δηλώσεών του.

Τα πρόσωπα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για το Πολιτικό Συμβούλιο είναι:

Όλγα Γεροβασίλη, Ράνια Σβίγγου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αριστείδης Μπαλτάς

Για την οργανωτική ανασύνθεση του κόμματος, αποφασίστηκε η συγκρότηση δύο νέων οργάνων, τα οποία όταν θα συνεδριάζουν από κοινού, θα αποτελούν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όργανα αυτά είναι: το 11μελές Πολιτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο περισσότερη πολιτική δουλειά, και το 16μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, για καθημερινά, οργανωτικά ζητήματα. Και στα δύο αυτά όργανα θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κόμματος.

Για το Πολιτικό Συμβούλιο, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε έντεκα στελέχη (κυρίως υπουργούς), ενώ για το Εκτελεστικό Συμβούλιο δεν έκανε πρόταση επί των ονομάτων. Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών της Κ.Ε που πρότειναν ορισμένα ακόμη ονόματα. Για τα δύο όργανα διεξάγονται τώρα οι ψηφοφορίες, όπως και για τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Απέναντι στην κυβέρνηση οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ και η ΝΔ του Μητσοτάκη

Πρώτη ενημέρωση: 19.17

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις