Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ποτάμια οι δρόμοι στα Σαβάλια από τη νεροποντή – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ηλεία: Ποτάμια οι δρόμοι στα Σαβάλια από...

Εγκλωβίστηκαν οι κάτοικοι

Σε ‘Βενετία’ μετατράπηκε  το πρωί του Σαββάτου τμήμα των Σαβαλίων του δήμου Ήλιδας, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης που έπεφτε διαρκώς στην περιοχή. Το τμήμα που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο ‘Κύκνος’, βούλιαξε κυριολεκτικά κάτω από τα νερά της βροχής και οι κάτοικοι των είκοσι περίπου κατοικιών που βρίσκονται εκεί, εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Όπως γράφει το patrisnews.com, οι δρόμοι δεν ήταν ορατοί από τα νερά που είχαν δημιουργήσει μία μεγάλη λίμνη και οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, ενώ οι κάτοικοι βρέθηκαν σε απόγνωση αφού δεν μπορούσαν να βγουν έξω από τις κατοικίες, ενώ φοβήθηκαν για τα χειρότερα.

Τα ακαθάριστα καναλέτα είχαν ως αποτέλεσμα να μην βρίσκουν διέξοδο τα νερά και έτσι κατέκλυσαν τους δρόμους, διαμορφώνοντας μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση για όλους τους κατοίκους και τυχόν διερχόμενους από την περιοχή.

Ο κ. Διονύσης Γαλούνης, που διαθέτει και γραφείο σεκιούριτι στην περιοχή, βρέθηκε να είναι και ο ίδιος εγκλωβισμένος και κάνει λόγο για αδιαφορία από τους αρμοδίους που είχε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή εικόνα.

«Είμαστε στο έλεος, το νερό από τη μία πόρτα μπαίνει από την άλλη βγαίνει. Είναι 20 κατοικίες στην περιοχή. Είχα κάνει έκκληση προ ημερών, γιατί είχα μάθει από το εξωτερικό για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα γίνουν. Ενημέρωσα τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων, τον ΤΟΕΒ Αμαλιάδας, μέχρι και την Εισαγγελεία, την Πολιτική Προστασία, τους έκανα αναφορές, καταγγελίες, μέχρι και έγγραφο στην κυβέρνηση, αλλά όλοι έδειξαν την αδιαφορία τους. Κανένας δεν ήρθε εδώ. Φθάσαμε σε αυτή την κατάσταση γιατί είναι ακαθάριστα καναλέτα και το ΤΟΕΒ Σαβαλίων μας λέει ότι δεν είναι υπεύθυνοι, τότε ποιος είναι υπεύθυνος; Εδώ καταστράφηκαν τα πάντα» ανέφερε ο κ. Γαλούνης.

Το μόνο που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής ήταν να εύχονται να σταματήσει η βροχή και φυσικά ήταν σε επιφυλακή μέχρι τις βραδινές ώρες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις