Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς θέλει να κάνει το παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο ο Δήμος – ΔΕΙΤΕ τις πρώτες μακέτες του έργου

Πάτρα: Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομι...
Βγενόπουλος Φάνης

Οι μελέτες είναι στην τελική τους φάση

Σε Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς θέλει να αναδείξει το κτιριακό συγκρότημα του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην Άνω Πόλη, ο Δήμος της Πάτρας. Για το λόγο αυτό ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει σειρά μελετών για την ανακατασκευή του κτιρίου, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Στόχος της δημοτικής Αρχής, όπως εξηγεί στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, είναι το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορδάς, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την  ανάδειξη της ιστορίας της  πόλης, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και στην προσπάθεια συμμετέχουν και άνθρωποι από το χώρο των Τεχνών που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, στη συγκέντρωση και ανάδειξη του υλικού, το οποίο θα έχει ως επίκεντρο της πόλη της Πάτρας.

Στόχος του κέντρου θα είναι η συγκέντρωση, προστασία και ανάδειξη της οπτικοακουστικής κληρονομίας της περιοχής, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Παράλληλα, στο χώρο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου καλλιτέχνες θα μπορούν να εκθέτουν τη δουλειά τους, όπως νέες οπτικοακουστικές παραγωγές, διαδραστικές εφαρμογές, κτλ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις