Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κατά της Κυβέρνησης και των κομμάτων!"Είναι άχρηστοι"- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού κατά της Κυβέρνη...

''Όποιος πειράξει την Εκκλησία ή αυτό που λέγεται Ρωμαίϊκο υπάρχει το ράσο μαζί με το λαό που δεν θα τους αφήσει σε ησυχία, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει"

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αφορμή της 41ης επετείου από τα εγκαίνια του περικαλέστατου Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο και τους συνεφημερίους του, Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή της Θεραπείας του δαιμονιζομένου των Γαδαρηνών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: ''Άλλο δαιμονιζόμενος και άλλο ψυχοπαθής, άλλο κάποιος που έχει δημιουργήσει αναστάτωση στον ψυχισμό και άλλο δαιμονιζόμενος''.

''Όποιος πειράξει την Εκκλησία ή αυτό που λέγεται Ρωμαίϊκο υπάρχει το ράσο μαζί με το λαό που δεν θα τους αφήσει σε ησυχία, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Ένας Χριστόδουλος έφυγε εκατοντάδες υπάρχουν. Έχουμε Αρχιεπίσκοπο, έχουμε Ιεραρχία, έχουμε αρχιμανδρίτες, έχουμε πρεσβυτέρους, έχουμε διακόνους, έχουμε μοναχούς, έχουμε λαό. Δεν πρόκειται να δεχθεί κανένας να ισοπεδωθεί αυτό που λέμε πίστη στο Θεό και ρωμαίϊκο τσαγανό και φιλότιμο. Ταυτότητα ελληνορθόδοξη, δεν πρόκειται να τα παραδώσουμε σε κανέναν.'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεόκλητος.

''Είτε διοικεί ετούτο, είτε διοικεί εκείνο είτε διοικεί το μέσο, δεν έχουν άλλωσε πολλές διαφορές, όλοι αυτό θέλουν, την κατασπατάληση του ελληνικού λαού που του ήπιαν το αίμα μέχρι σήμερα και θέλουν να πουν και από πάνω ότι η Εκκλησία συνέβαλε στην ηθική κατάπτωση της κοινωνίας και δεν κοιτάνε τα χάλια τους καθημερινώς, όλα τα πολιτικά κόμματα για το κακό που έχουν κάνει στον ελληνικό λαό'' συπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Μακεδονίας υπογράμμισε: ''Μη δεν ήταν αυτή η Εκκλησία να κρατήσει την ιδιοπροσωπία του ελληνικού λαού τί θα είχε γίνει; Ψηλά το κεφάλι ας τρίζουν τα δόντια τους, είναι άχρηστοι όσο και ο πεθαμένος διάβολος.''

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος εκ μέρους και των συνεφημερίων του ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού κ. Θεόκλητο για το μεστό θεολογικό του κήρυγμα και που σήμερα 41 χρόνια μετά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σαν σήμερα το 1978 ο Σεβασμιώτατος χειροτονήθηκε διάκονος και επίσης ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια έλαβε τον β' βαθμό της Ιερωσύνης.

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το μνημόσυνο τον αοιδήμων Ιερέων που διακόνησαν στον Ιερό Ναό με την ευκαιρία της 41ης επετείου από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις