Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Δέντρα πλάκωσαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου Ήλιδας-ΦΩΤΟ από την κακοκαιρία

Ηλεία: Δέντρα πλάκωσαν το αυτοκίνητο του...

Βροχή - καταστροφή στο δήμο Ήλιδας

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν χθες η Αμαλιάδα και ολόκληρος ο δήμος Ήλιδας και οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες, ενώ κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ζώα πνίγηκαν, πολίτες εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα, καλλιέργειες πλημμύρισαν, ακόμη και η εθνική οδός Πατρών-Πύργου τέθηκε εκτός κυκλοφορίας.

Ο δήμος υπέστη πρωτόγνωρο μπλακ- άουτ, αφού η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα δεν ήταν εφικτό να απορροφηθεί από τα φρεάτια, το χειρότερο όλων όμως ήταν ότι πλημμύρισαν όλα τα λαγκάδια και η Σοχιά, τα αποστραγγιστικά καναλέτα ξεχείλισαν και το νερό που δεν μπορούσε να βρει διέξοδο πλημμύρισε τα πάντα.

 

Σε όλα τα σημεία

Τις ώρες της μεγάλης νεροποντής η Αμαλιάδα αποκλείστηκε σχεδόν από όλες τις εισόδους της, αφού καταγράφηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στο δρόμο Αμαλιάδα- Καρδαμά, όπου διεκόπη η κυκλοφορία, στο δρόμο Αμαλιάδα- Σαβάλια, στην είσοδο πόλης, στο δρόμο Αμαλιάδα- Ρουπάκι, στο δρόμο της Φραγκαβίλλας εκεί που βρίσκεται το δημοτικό κοιμητήριο της πόλης και στο δρόμοΑμαλιάδα- Άγιος Ιωάννης, με την συγκεκριμένη περιοχή να αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την υδροδότηση.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα σπίτια τους,  ενώ σε πολλά σημεία πέριξ της Αμαλιάδας δεν ήταν δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην περιοχή ‘Ξερολάγκαδο’, το νερό πλημμύρισε πολλές κατοικίες, προκαλώντας ζημιές σε οικιακό εξοπλισμό.

Η ίδια εικόνα και στην περιοχή ‘Μάρμαρα’, ενώ τεράστια ήταν τα προβλήματα και στο ύψος του 1ουκαι του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Εγκλωβίστηκε οδηγός

Στη θέση ‘Λιβαδάκια’ εγκλωβίστηκε οδηγός μέσα στο αυτοκίνητό του, αφού στο σημείο ξεχείλισε λαγκάδι με αποτέλεσμα να σβήσει το αυτοκίνητο την ώρα που ο οδηγός προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς τελευταία στιγμή πρόλαβαν οι πυροσβέστες και απεγκλώβισαν τον άνθρωπο.

Πολλά προβλήματα καταγράφηκαν και στους δρόμους της πόλης και σε πολλά σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, όπως στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και Δεληγιάννη, στο ύψος του ΚΤΕΛ, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου, όπου μπήκε νερό σε παρακείμενο κατάστημα, στην περιοχή της Μονάστρας, στην οδό Δροσίνη, στην οδό Δερβενακίων, στην οδό Παπαφλέσσα, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή Καραμαλού και στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Άννας. Έντονο πρόβλημα και στην περιοχή της Μαραθιάς, όπου το νερό έφθασε στις κατοικίες.

Το ευτύχημα είναι ότι οι τρεις παρεμβάσεις με αντιπλημμυρικά που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, απέτρεψαν τα χειρότερα στο κέντρο της Αμαλιάδας, γιατί θα πλημμύριζαν όλα τα καταστήματα.

Δένδρα πλάκωσαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου!

Επί της οδού Καλαβρύτων κατέπεσαν τρία δένδρα και καταπλάκωσαν αυτοκίνητο, το οποίο σημειωτέον είναι του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Μέχρι το απόγευμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας είχε δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε κατοικίες και απεγκλωβισμούς, καθώς υπερχείλισαν όλα τα ρέματα.

 

Βούλιαξαν τα Καλύβια

Τεράστιο πρόβλημα και στην τοπική κοινότητα Καλυβίων, καθώς το παρακείμενο Λαγκάδι πλημμύρισε όλο το χωριό και πνίγηκαν και αρκετά ζώα. Παρά το γεγονός, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, που είχε αντιμετωπιστεί μία κατολίσθηση στην περιοχή και είχε καθαριστεί τμήμα του λαγκαδιού, η πλημμύρα δεν απεφεύχθη, αφού ήταν τεράστια η ποσότητα του νερού.

Και στο Σιμόπουλο κατέρρευσε γεφύρι και πλημμύρισαν καλλιέργειες, ενώ σε όλο το δήμο έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές όλοι οι αγροτικοί δρόμοι.

Επιστράτευση

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι ο καιρός είχε άγριες διαθέσεις και άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα, σήμανε συναγερμός στο δήμο Ήλιδας. Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κάλεσε την πολιτική προστασία και έθεσε άπαντες σε επιστράτευση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν μεταβεί μηχανήματα για παρεμβάσεις σε περισσότερα από δεκαπέντε σημεία.

Το γραφείο του Δημάρχου μετατράπηκε σε κέντρο επιχειρήσεων με την παρουσία όλων των αντιδημάρχων και των υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ παρευρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, για το συντονισμό και τις παρεμβάσεις και από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Εθνική οδός- ποτάμι

Εκεί που πραγματικά σήκωσαν όλοι τα χέρια ψηλά, ήταν όταν τα νερά κατέκλυσαν αργά το μεσημέρι την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, μεταξύ της διασταύρωσης Κουρούτας και της διασταύρωσης Παλουκίου. Όλα τα νερά από το ‘Ξερολάγκαδο’, από την περιοχή του δημοτικού κοιμητηρίου  και όλη τη δυτική πλευρά της Αμαλιάδας, μην βρίσκοντας διέξοδο, κατέληξε στην εθνική οδό, πλημμυρίζοντας το οδόστρωμα σε μεγάλη έκταση.

«Αυτό που έχει συμβεί σήμερα (σημ. χθες) στην περιοχή δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Από τις 10:30 το πρωί βρέχει ακατάπαυστα, δεν χωράνε πλέον όχι μόνο οι υπόνομοι αλλά ούτε και τα λαγκάδια. Έχει αποκλειστεί η πόλη, όλες οι είσοδοι προς την πόλη έχουν διακοπεί και δυστυχώς βγήκε η Σοχιά, τα γύρω χωριά έχουν πλημμυρίσει. Ευτυχώς θωρακίστηκε το κέντρο της πόλης αλλά είχαμε πλημμύρες σε πολλές άλλες περιοχές» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος το μεσημέρι μετέβη στην εθνική οδό, όπου βρισκόντουσαν Τροχαία και Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του δρόμου.  Παράλληλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας και η εκτροπή της κυκλοφορίας από άλλα σημεία μέσα από την Αμαλιάδα, για την αποφυγή ατυχήματος.

Μέχρι το βράδυ όλα τα συνεργεία του δήμου, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία και η Τροχαία βρίσκονταν επί ποδός για παρεμβάσεις όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Απόγνωση στη Δυτική Αχαΐα-Χτυπήθηκε για τέταρτη φορά απανωτά από την κακοκαιρία-Καταστράφηκαν ξανά καλλιέργειες-Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις