Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Το κύμα κακοκαιρίας «έπνιξε» το Μεσολόγγι – Με βάρκες κυκλοφορούν οι κάτοικοι! Κατάλυμα για τους πληγέντες από τον Δήμο – Γλίτωσε από θαύμα ζευγάρι -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δυτική Ελλάδα: Το κύμα κακοκαιρίας «έπνι...

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μεσολόγγι, ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η θεομηνία που έπληξε το πρωί του Σαββάτου το Μεσολόγγι άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές και τόνους λάσπης, αλλά και άστεγους. Ωστόσο, η κατάσταση έχει αρχίσει να ομαλοποιείται.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με την περιφέρεια, επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του δήμου και ιδιαίτερα στα δημοτικά διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή.

Λόγω των εκτεταμένων ζημιών ο Δήμος Μεσολογγίου ανακοίνωσε το απόγευμα πως

έχει διασφαλίσει κατάλυμα και διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία Liberty και Θεοξένια, για τους πολίτες οι οποίοι  αδυνατούν να παραμείνουν στις οικίες τους.

Στο μεταξύ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν με σφοδρότητα το Δήμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, αύριο και ώρα 9.00 π.μ. ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος συγκαλεί σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων. Η σύσκεψη συγκαλείται προκειμένου να συγκροτηθούν κλιμάκια τα οποία θα επισκεφθούν κάθε σημείο του δήμου για να καταγράψουν τις ζημιές που έχει αφήσει πίσω της η σημερινή θεομηνία.

Πάντως από την πλευρά των πληγέντων εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες για την αδυναμία των αρμοδίων φορέων να αντεπεξέλθουν στα αιτήματά τους για αρωγή.

Γλίτωσε από θαύμα ζευγάρι

Κυριολεκτικά από θαύμα γλίτωσε το νεαρό ζευγάρι που ήταν μέσα στο σπίτι τους στο Κρυονέρι όταν άρχισε κατολίσθηση στην Βαράσοβα.

Όπως είπαν κάτοικοι του Κρυονερίου υπήρχαν  4 «νεροτσουλήθρες » ψηλά από το βουνό και έπεφταν μαζί με το νερό πέτρες και βράχια.

Ένας βράχος προσγειώθηκε στο σπίτι του ζευγαριού, και οι ένοικοι για να γλιτώσουν από τις πέτρες που έπεφταν αναγκάστηκαν να πέσουν στην θάλασσα και να φύγουν μακριά κολυμπώντας.

Ευτυχώς το νεαρό ζευγάρι είναι καλά στην υγεία τους αλλά το σπίτι έχει πάθει μεγάλες ζημιές.

Δυτ. Ελλάδα: Προβλήματα από την κακοκαιρία στο ορεινό δίκτυο της Αχαΐας- Πλημμύρες σε Πάτρα, Μεσολόγγι και Ηλεία - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι- BINTEO

Αχαΐα:Επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές από την Αιγιάλεια ως την Πάτρα - Τα «αγκάθια» της αντιπλημμυρικής προστασίας

Με πληροφορίες από aixmi-news, onairnews

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις